Henrik Mhitarjan (©Reuters)
Henrik Mhitarjan (©Reuters)

Što je džabe, Juveu je slatko: Crno-beli sad vrebaju Mhitarjana

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 09:55

Jermenu na leto ističe ugovor

Sve što iole vredi, a ističe mu ugovor – na radaru je Juventusa. Stara dama poslednjih desetak godina je dovela pregršt takvih igrača, koje je kasnije znala dobro da unovči.

Zato i nije neko iznenađenje što je novi igrač kojem je Juve na tragu – Henrik Mhitarjan. Jermenski plemeniti vezista ima još šest meseci ugovora sa Romom, igra izvanrednu sezonu i čim se sve to poklopi, neke lampice u Torinu se upale.

Izabrane vesti

Tačno je da Mhitarjan pregovara sa Romom oko produžetka ugovora. Aktuelni mu ističe u junu, pa već sada može da flertuje i sa ostalim zainteresovanim stranama. Ima tu još jedna jako bitna stavka u celoj jednačini: Jermenu je agent Mino Rajola. A znajući lik i delo italijanskog agenta, svi su svesni da njemu ništa nije sveto.

Koliko god Mhitarjan i Roma bili savršen spoj u poslednjih godinu dana, toliko sve to može da padne u vodu ako Rajola vidi da je njemu i igraču veći interes da obuče crno-beli dres Stare dame. Uostalom, tamo su i veće šanse da se dođe do trofeja, sigurno je i novac veći.

Kako piše Kalčomerkato, nastavak pregovora Rome, Mhitarjana i Rajole se očekuje tokom ove nedelje. Agent ima zahtev: ugovor do juna 2022. godine, dakle samo duži za još godinu dana, uz fiksnu platu od 3.000.000 evra. Uz otkupnu klauzulu, čija vrednost nije navedena.

Na Olimpiku su ubeđeni da će jermenski vezista ostati u klubu, pogotovo što je u odličnim odnosima sa trenerom Fonsekom, praktično je njegov čovek od poverenja. Ali, u Romi su stalne turbulencije, niko ne može da se potpuno opusti i da misli samo o fudbalu. U Juventusu je pak druga priča.

Ima nešto primamljivo u tom dresu Stare dame. I slatkorečivo kod njegovih čelnika. Tako je u poslednjih desetak godina Juventus namamio kao slobodne igrače Andreu Pirla, Samija Kediru, Arona Remzija, Danija Alvesa, Emrea Džana, Lusija, Kingslija Komana, Adrijena Rabioa...

Pa, bi li se iko iznenadio da u junu crno-beli dres obuče i Henrik Mhitarjan?


tagovi

Serija AHenrik MhitarijanMino RajolaJuventusRoma

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara