Rikardo Pepi (©Reuters)
Rikardo Pepi (©Reuters)

Stiže novi super-Amer: Nemci za Pepija dali 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 17:27

Momak rođen u Teksasu ima tek 18 godina i već vodi napad reprezentacije SAD-a

Katastrofalna polusezona je iza Volfzburga, jednog od najboljih nemačkih timova. Poslednju pobedu Vukovi su ostvarili još početkom novembra, a jesen su završili sa sedam poraza u nizu i eliminacijom iz Lige šampiona. Od provalije, iliti zone ispadanja, dele ih samo tri boda.

Ako ćemo po imenima i vrednosti sastava Volfzburgu je mesto u vrhu Bundeslige, međutim od odlaska Olivera Glaznera mnogo toga ne funkcioniše. Mark van Bomel brzo je potrošio kredit i smenjen je. Njegov naslednik Florijan Kofelt, po mnogim ocenama jedan od najtalentovanijih nemačkih trenera, počeo je dobro, da bi potom ušao u seriju još goru od one zbog koje je Van Bomel morao da ode.

Izabrane vesti

Uprava je analizirala postignuto protekle jeseni i došla do zaključka gde škripi. Samo 17 postignutih golova na isto toliko utakmica. Manje imaju jedino novajlije u ligi Grojter Firt i Bohum, odnosno Arminija iz Bilefelda.

Dakle, treba pojačati napad!

Vaut Veghorst je izostao sa dosta utakmica i nije bio na svom nivou - samo šest golova. Pritom, za godinu i po dana ističe mu ugovor i ako žele neku zaradu Nemci moraju da ga prodaju najkasnije na leto. Lukas Nmeča češće je igrao po boku nego kao centralni napadač. Danijel Ginček i Bartoš Bjalek u velikom su padu i bliži su izlaznim vratima Folksvagen arene nego li timu.

Otuda je tandem direktora Jerg Šmatke/Marsel Šefer krenuo po rešenje problema i kako najavljuju pojedini mediji ekspresno završio novog napadača. U pitanju je 18-godišnji Teksašanin meksičkog porekla Rikardo Pepi, momak za kog se čulo poslednjih meseci, pošto je na nekoliko prethodnih utakmica nastupio kao prvi centarfor reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Pepi je već sakupio sedam utakmica za državni tim i postigao tri gola, dok je za svoj Dalas u MLS ligi strelac bio u 13 navrata. Golovi i potencijal nisu promakli skautima Volfzburga i posao je praktično utanačen. Pepi će uskoro obući zeleni dres Vukova dok će u zamenu za njegov ugovor Amerikanci inkasirati oko 10.000.000 evra, plus bonuse.

Ovo je nastavak prakse dovođenja najvećih američkih talenata od strane nemačkih bundesligaša. Podsetimo se samo nekih: Veston Mekeni, Tajler Adams, Džon Bruks, Metju Hopi, Fabijan Džonson, Kristijan Pulišić, Đio Rejna, Kris Ričards, Džoš Sardžent, Džo Skali, Bobi Vud...

Mnogi od ovih momaka već su napravili ili će napraviti velike karijere.

Rikardo Pepi na tom je putu...


tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara