Stigo je

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 19:14

Anderleht na zanimljiv način potvrdio transfer srpskog defanzivca

Milano je prošlost, Brisel sadašnjost i budućnost.

Srpski defanzivac Jan Karlo Simić je večeras predstavljen kao novo pojačanje slavnog Anderlehta. I to na zanimljiv način. Uz ćirilični opis: „СТИГО ЈЕ“.

Izabrane vesti

„Jako sam ponosan što sam postao deo ovako prestižnog kluba kao što je Anderleht. Svi znaju kakav je ovo klub i kakvi su igrači stasavali ovde. Za mene je ovo savršen korak za napredak u karijeri“, rekao je Simić na predstavljanju.

Sportski direktor Kraljevskog kluba Jesper Fredberg je takođe ponosan na transfer mladog Srbina.

„Posle potpisa ugovora sa Janom Fertongenom na još godinu dana, Simić je sledeći važan deo naše slagalice. Izuzetno je talentovan, a ima iskustvo jedne od najjačih liga Evrope iako je mlad igrač. Uklapa se u naš stil igre jer je reč o štoperu koji voli da ima loptu u nogana i biće dragocen u kreiranju igre. Takođe je agresivan i jak u duelima“, rekao je Danac.

Simić dolazi iz Milana u transferu teškom 3.000.00 evra i potpisao je ugovor na pet godina. Rosonerima će pripasti i 20 odsto od naredne prodaje. Zameniće Zena Debasta koji je otišao u Sporting u transferu teškom 15.500.000 evra.

Jan Karlo Simić je rođen i odrastao u Nemačkoj gde je prošao kroz školu Štutgarta i Štutgart Kikersa. Kao talentovanog 17-godišnjaka ga je doveo Milan u omladinski pogon za 1.00.000 evra, a pisalo se da je bio želja tadašnjeg sportskog direktora Paola Maldinija.

U prošloj sezoni je debitovao za prvi tim Rosonera, odigrao šest mečeva i postigao čak i gol. Imao je još godinu dana ugovora sa italijanskim klubom ali mu se nije svidela ideja da ode u neki manji klub na pozajmicu ovog leta i prihvatio je ponudu Anderlehta. Do sada je igrao za mlađe selekcije Srbije, a bio je i na širem spisku selektora A tima Dragana Stojkovića pred EP u Nemačkoj.


tagovi

Jan Karlo SimićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara