Mateus Saldanja (Star Sport)
Mateus Saldanja (Star Sport)

Stigla ponuda iz Grčke za Saldanju: Partizan na stolu ima 5.000.000 i bonuse

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 15:35

AEK želi brazilskog napadača, ali bi mogao da oteže do kraja prelaznog roka koji se u Grčkoj završava 11. septembra

Nedelju dana pre kraja prelaznog roka u ligama petice i većini kvalitetnijih evropskih liga Partizan nije imao zvaničnu ponudu za Mateusa Saldanju, pre dva dana pojavila se informacija, pre dva dana pojavila se informacija da je Hofenhajm pred upravu crno-belih stavio 6.000.000 evra i procente, a danas je stigla nova ponuda u Humsku. Prema saznanjima Mozzart Sporta, Grčki AEK nudi Parnom Valjku 5.000.000 evra i određene bonuse čija visina još nije poznata.

Partizanu se žuri da u klub što pre ubrizga finansijsku injekciju od Brazilca i otvori prostor koji bi popunio Lazar Romanić iz Železničara. Ono što trenutno ne ide na ruku crno-belih jeste praksa nerevnosnosti grčkih klubova kojima se prelazni rok završava 11. septembra. Drugim rečima, poznati su Grci po tome da vole da odugovlače sa realizacijom transfera.

Izabrane vesti

Sa izuzetkom utakmice protiv kijevskog Dinama u Poljskoj u kojoj je bio dvostruki strelac, Saldanja je od početka sezone na terenu delovao kao da je mislima već u nekoj drugoj sredini, kao da mu glavu okupira budući transfer. U dvomeču sa Luganom na putu ka Ligi Evrope odigrao je dva puta po 74 minuta i nije bio strelaca, kao ni u 65 minuta beogradskog duela sa Gentom. U Belgiji se pre dva dana nije našao ni u protokolu, više iz predostrožnosti da neka neočekivana povreda ne minira potencijalni transfer.

A baš taj transfer bio je jedna od centralnih tema u Humskoj čitavim tokom prelaznog roka. Mnogi klubovi su kontaktirali upravu Partizana, raspitivali se za Brazilca, ali retko konkretno delao. Put u Ujedinjene Arapske Emirate i Al Džaziru zatvorio mu je Ramon Mijeres iz Osijeka koji se otisnuo upravo tamo. Gledali su Saldanju i Italijani, Torino i Udineze, AEK ga u jednom trenutku stavio na listu želja i desetak dana pre kraja prelaznog roka u Grčkoj odlučio se na konkretan potez.

Saldanja je u Partizan stigao prošlog leta iz japanskog Džef Junajteda za 1.300.000 evra, sa 17 pogodaka podelio sa Milošem Lukoviće zvanje najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige Srbije, a na 40 utakmica u dresu crno-belih opepelio je 21 put i namestio pet pogodaka saigračima.


tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara