Stefan Vukić iz Voše u drugu kinesku ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 15:29

Nakon sporazumnog raskida ugovora sa Vojvodinom, napadač pronašao prvi inostrani angažman

U toku je burni prelazni rok u Novom Sadu, što potvrđuje broj transfera u Vojvodini ovog leta. Lale su u dosadašnjem delu potpisali pet novih imena, a sa druge strane Karađorđe je napustilo isto toliko. Kako saznaje Mozzart Sport, šesti fudbaler koji će napustiti Novi Sad u ovom prelaznom roku je Stefan Vukić.

Centralni napadač, koji je drugi deo prethodne sezone proveo na pozajmici u Radničkom iz Niša, usled sporazumnog raskida ugovora sa Novosađanima napustiće Vojvodinu kao slobodan igrač i pridružiće se kineskom drugoligašu Čonking Tonglianglongu. Vukić je prošle sezone stigao u novosadski klub iz TSC-a i trebalo je da predstavlja jednu od glavnih napadačkih opcija crveno-belih. Međutim rođeni Nišlija se nije snašao u redovima Lala. Na 14 upisanih nastupa, postigao je svega jedan pogodak i to u kupu protiv ekipe Mladosti GAT.

Izabrane vesti

Korpulentni špic je ponikao u redovima Radničkog iz Niša, odakle je ustupljivan Sinđeliću i Caru Konstantinu, kasnije je igrao i za Budućnost iz Popovca, sve u Srpskoj ligi Istok. Ipak, na glavnu scenu probijao se po Vojvodini, bio je član Odžaka, Srbobrana, Budućnosti iz Prigrevice.

Na superligaškoj sceni se publici predstavio kao igrač Zlatibora u sezoni 2020/21, kada je postigao deset pogodaka i obezbedio poziv iz TSC-a, gde je u prvoj sezoni postigao 13 golova, dok je nakon slabije druge sezone, u kojoj je postigao svega četiri pogotka, za transfer od 100.000 evra prešao u redove Vojvodine.

Uz Vukića, Vošu su ovog leta napustili i Lazar Jovanović (Crvena zvezda), Norman Kembel (Randers), Dejan Zukić (Volfsberger), Marko Bjeković (slobodan igrač) i Milan Lazarević (Partizan). Karađorđe bi uskoro trebao da napusti i gruzin Guram Giorbelidze, koga Božidar Bandović ne vidi u ekipi naredne sezone.

Piše: Konstantin MLAĐENOVIĆ


tagovi

Zvonimi VukićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara