Stefan Savić (©Reuters)
Stefan Savić (©Reuters)

Stefan Savić najbolji fudbaler Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 21:35

Četvrti put

Bilo je očekivano. I logično. Stefan Savić je četvrti put u karijeri proglašen za najboljeg fudbalera Crne Gore.

U anketi koju je uradio Fudbalski savez Crne Gore Stefan Savić je dobio 82 glasa, Stevan Jovetić 47, dok je Stefan Mugoša dobio 21.

Izabrane vesti

U godini koju je obeležila pandemija, čast mi je što sam još jednom najbolji fudbaler Crne Gore. Ovo mi je motivacija da pružam što bolje partije i za reprezentaciju i za klub. Gde god da budem igrao, trudiću se da podržim razvoj fudbala u Crnoj Gori“, rekao je Savić u video poruci iz Madrida.

Ekipa Budućnosti je bila potpuno dominantna u prvenstvu Crne Gore. Osvojila je i letos titulu i sada jesenju titulu sa ubedljivom prednošću, pa je normalno što su najviše priznanja dobili njeni članovi.

Za najboljeg igrača domaćeg prvenstva izabran je kapiten Budućnosti Draško Božović sa 73 glasa, drugi je njegov saigrač Igor Ivanović sa 38, dok je treči napadač Sutjeska Božo Marković sa 15 glasova.

Najbolji trener godine je Mladen Milinković, šef struke Budućnosti, koji je potpuno preporodio plavo-bele otkako je seo na njihovu klupu.

Velika je čast što sam dobio ovo priznanje, pogotovo kada se zna da je od strane kolega i fudbalera. Ne bi bilo nezasluženo da ga je dobio neko drugi, ali je tim Budućnosti ove godine bio toliko superioran, da je možda i logično da to bude ja. Za trofej su najzaslužniji igrači, koji su napravili fenomenalne rezultate, ne samo u Crnoj Gori, nego i u Evropi“, rekao je Milinković.

Drugo i treće mesto u konkurenciji trenera pripalo je Aleksandru Nedoviću iz Iskre i Dejanu Roganoviću iz Zete. 


tagovi

Stefan MugošaStevan JovetićBudućnost PodgoricaMladen MilinkovićStefan SavićCrna Gora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara