Stefan Mitrović se vraća kod Ronalda? Čeka se lančana reakcija...

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.01.20. | 21:07

Srpski štoper jedna od dve opcije

Posle šest godina, srpski štoper Stefan Mitrović bi mogao da se vrati u Valjadolid, pišu lokalni mediji.

Mitrović je opcija španskog prvoligaša ako dođe do lančane reakcije na fudbalskoj pijaci za koju postoje velike šanse. Klub u vlasništvu slavnog Brazilca Ronalda planira unapred poteze u slučaju da izgubi komandanta odbrane Mohameda Salisua.  

Izabrane vesti

Afrički štoper koji ima samo 20 godine je ove sezone eksplodirao u dresu Valjadolida i pisalo se da su za najgea zainteresovani Everton i Sautempton. Međutim, najveća opasnost Valjadolidu preti od Hetafea. Madridski klub bi u narednim danima trebalo da proda urugvajskog štopera Kabreru u Espanjol za 9.000.000 evra i da potom aktivira otkupnu klauzulu Salisua koja iznosi 12.000.000 evra. Štoper iz Gane je prepoznat u Hetafeu kao idealna zamena za Kabreru, a mogu da mu ponude veći ugovor od Valjadolida.

U tom slučaju bi Valjadolid krenuo u dovođenje zamene, a dve opcije su najinteresantnije rukovodstvu španskog prvoligaša. Prva je Stefan Mitrović, a druga je Horhe Mere.

Mitrović je za Valjadolid već igrao polusezonu kada je pre šest godina došao na pozajmicu iz Benfike. I ostavio je tada jako dobar utisak. Karijera ga je dalje vodila u Frajburg, Gent i Strazbur u koji je došao pre godinu i po dana i ubrzo se izborio čak i za kapitensku traku. Ipak, ni Francuzi neće odbiti ove zime ideju o prodaji kapitena ako neko ponudi između 4.000.000 i 5.000.000 evra. Prethodnih dana su francuski mediji pisali da za Mitrovića postoji i interesovanje iz engleske Premijer lige, ali nisu pominjali imena klubova. U Valjadolidu vrlo jasno ističu da im je Mitrović jedna od opcija.

Druga je nekadašnji mladi španski reprezentativac Horhe Mere iz Kelna. On je došao u Nemačku kao veliko pojačanje, ali nije ispunio očekivanja, rezerva je i Keln za njega traži između 5.000.000 i 6.000.000 evra.

Ipak, za početak se čeka da Espanjol kupi Kabreru, pa da Hetafe krenu u akciju i da se u Valjadolidu otvori mesto za dovođenje štopera.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara