(MN Press)
(MN Press)

Stefan Bukorac: Zvezdina pobeda protiv Bodea je put za sve ostale

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.08.24. | 10:43

„Nisam dosad nikad u karijeri doživeo da tim ima tako zdravu svlačionicu, ispunićemo ciljeve, koji su nam baš visoki", govori štoper Napretka za Mozzart Sport pred susret njegovog tima sa Romantičarima (20.30, TV Arena sport 10)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Imali su Čarapani bod u džepu protiv Vojvodine u poslednjim sekundama meča u Bačkoj Topoli, kada je Napretkov štoper, Stefan Bukorac, oteo loptu Novosađanima, krenuo ka golu rivala i asistirao Marku Šariću za veliki trijumf na severu Srbije (2:1). Tako je Napredak stigao do šestog uzastopnog boda u Mozzart Bet Superlige, osmog ukupno, i krenuo da krči put do sredine tabele.

Izabrane vesti

Uprkos tome što Čarapani još nisu domaćini na svom terenu, a neće biti ni danas kada dočekuju OFK Beograd Mozzart Bet u sedmom kolu (20.30, TV Arena sport 10), pomaka se tim Gorana Stevanovića iz zone koja mu u prve četiri etape nije donela niti jedan trijumf protiv Subotičana (2:0), upravo u Lazarevcu, gde će i dočekati Romantičare.

Jedan od najzaslužnijih za obe dosadašnje pobede bio je upravo Bukorac, koji je, najpre, i protiv Spartaka i protiv Vojvodine, znalački komandovao odbranom. U Kruševcu mu je, inače, prvi mandat u našoj zemlji posle šest sezona u inostranstvu.

Vratio sam se u Srbiju isključivo zbog porodice. Nisam hteo da se razdvajamo u trenucima kada su mi deca pošla u školu. U momentu kada sam odlazio iz našeg šampionata, on je već bio dosta kvalitetan, sada je na višem nivou, što me raduje. Napredovali smo čak i na rang listi UEFA, zahvaljujući pre svega Crvenoj zvezdi. Više smo očekivali i od ostalih klubova, ali onu su definitivno podbacili. Danas se dosta novca ulaže u fudbal, ali to nikad nije presudno. To pričam i iz ličnog iskustva. Ponavljam, svidela mi se Crvena zvezda, ne samo igra, već i želja, borba, agresija protiv Bode Glimta, ali i pristup protivniku, koji nije znao šta ga je snašlo. Sa takvim odnosom prema grbu i dresu, mogu veliki snovi da se ostvari. Mislim da je samo to pravi put, na koji bi svi ostali naši klubovi mogli da se ugledaju“", govori Napretkov defanzivac za Mozzart sport.

Kako kaže Bukorac, za Kruševljane ove sezone u prvenstvu radi vreme.

„Nije bio idealan početak sezone, ali smo verovali u to što radimo i uz jak motiv uspeli da izađemo iz rezultatske krize dvema pobedama, protiv Spartaka i Vojvodine. Dosta je igrača došlo u Napredak ovog leta i potrebno je vreme da se sve to uklopi, u šta ne sumnjam. Uz to, valja pomenuti da mi domaće utakmice i dalje igramo po strani, da smo imali više mečeva u Kruševcu, uveren sam da bismo sabrali koji bod više“.

Napredak ne prima gol od Romantičara, kvota 3,20

Pobede su, ipak, jedini melem za svaki klub, a upravo je Bukorac arhitekta poslednjeg podviga Čarapana.

Nisam bio često bio u karijeri u situacijama da asistiram za pobede. Kada sam presekao loptu i pretrčao dva igrača Vojvodine, čekao sam reakciju fudbalera u poslednjoj liniji odbrane. Njihov levi bek je prvi krenuo, tako da je Marko (prim. au, Šarić) ostao sam, što sam iskoristio za pas, a on kasnije za sjajan gol“.

Osim toga što je samopouzdanje u Napretku na višem nivou nego početnoj tački sezone, uverava iskusni fudbaler da sastav „krije“ još neke kvalitete.

„Pre dolaska u Napredak sam čuo samo reči hvale za klub i ljude u njemu. U to sam se i lično uverio u poslednja dva meseca. Ekipa nam je kvalitetna, složna i karakterna. Uz rad sa Goranom Stevanovićem, odličnim trenerom i sjajnim čovekom, možemo da napredujemo u svim aspektima. Nisam do sad nikad u karijeri doživeo da moj tim ima tako zdravu svlačionicu i ispunićemo ciljeve, koji su nam baš visoki“.

Za tako nešto biće Napretku potrebno ono najvrednije u fudbalu – kontinuitet, a već danas će protiv Romantičara imati priliku da veže treću pobedu.

OFK Beograd je odlična ekipa, spoj mladosti i iskustva, a koliko je opasna videli smo svi na početku sezone. Odradili smo analizu i dobro se spremili za meč. Uz sve poštovanje prema protivniku, kao i uvek, idemo na pobedu i nadam se da se vraćamo u Kruševac sa tri boda“, završava priču za naš portal prekaljeni štoper, koji će i predvoditi odbranu Čarapana u meču u kojem će njihov napad biti lišen pomoći povređenog kapitena, Nebojše Bastajića i Marka Šarića, koji je zaradio dva meča suspenzije nakon nesportskog poteza nakon gola Vojvodini.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 7. KOLO

Petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)

/Zulfić 31, Stevanović 61, Batis 67 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)

/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

Subota

17.00: (1,58) Novi Pazar (4,00) Jedinstvo Ub (5,90)

20.30: (2,90) Napredak (3,35) OFK Beograd (2,45)

20.30: (1,95) Železničar (3,40) Spartak (4,10)

Nedelja

19.00: (8,50) Radnički Kragujevac (4,80) Crvena zvezda (1,38)

19.00: (1,55) TSC (4,00) Mladost (6,25)

21.05: (1,55) Partizan (4,10) Vojvodina (6,25)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Napredak KruševacStefan BukoracMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara