Stav alamana, maniri sirotana

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 21:14

U tri reči: Niste ga zaslužili

Da ne znaju da igraju fudbal negde smo i znali; mogli da pretpostavimo kako će da se provedu. Nije to bila neka mudrolija. Da misle kako je u redu kupovati navijače Brazilcima i Argentincima, trudivši se da tako kolorizuju tu su svoju pustopoljinu - obavestili su nas naši izveštači. Bili na licu mesta, sve lepo videli, dokumentovali.

A evo večeras, na prilično tužnoj premijeri, videsmo da ne znaju ni da navijaju. Sitnica, nije strašno, to može i da se nauči... Ono što ostavlja najjači utisak: ne znaju da poštuju to što im se događa; ne cene Mundijal, ne vole fudbal; nisu došli da uživaju u igri, nego da vide pobedu svojih. Samo ih je to zanimalo.

Izabrane vesti

(Stav alamana, maniri sirotana)

Tek da nam svima bude jasno od prvog dana kako stvari stoje. Ili makar onima što su živeli u Fifinoj obmani o sportsko-humanoj misiji koja za cilj ima širenje svesti o značaju daljeg razvoja fudbalske igre.

Nije mnogo prošlo od poslednjeg zvižduka Italijanja Orsata, a maltene svi relevanti svetski mediji potisnuli su u drugi plan zasluženi trijumf Ekvadora i temu napravili od onoga što se nikad nije dogodilo u istoriji Mundijala: publika je počela da napušta stadion još tokom pauze na poluvremenu?!

Onih 3.000 Ekvadoraca zblanuto se zgledalo dok su čike u belim odorama (tako ih je krstio jedan od naših izveštača), mrkih pogleda, masovno krenule ka izlazima. I tako između 46. i 70. minuta taj velekrasni objekat Al Bajt ostade ko krezuba baba.

Retki su bili raspoloženi za razgovor, međutim španski novinar što se našao na izlazu dobio je nekoliko reči:

"Gde smo pošli?! Pa već smo izgubili! Čekali smo toliko godina na ovu utakmicu i onda dobijemo ovo"...

Naposletku, teško je oteti se utisku i koliko su domaćini zapravo sportski - dobro ajde, neka bude samo fudbalski - neobrazovani, gotovo nepismeni. Bilo bi zanimljivo čuti ko ih i kako ubedio da imaju kvalitet da prođu grupu. Da moraju da pobede Ekvador. Zašto nisu mogli samo da se prepuste čaroliji i uživaju? Pa šta bude.

Katarci, Katarci...

Da zaključimo u tri reči: Niste ga zaslužili!


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara