(©Hajduk. hr)
(©Hajduk. hr)

Stasavao u Liverpulu, eksplodirao u Fulamu: Kačaniklić potpisao za Hajduk na tri i po godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 20:12

Splićani su raskinuli ugovor sa Adamom Đurčom, a mađarski reprezentativac se u smiraj prelaznog roka na poziv Nenada Bjelice preselio u Osijek

Švedski krilni napadač Aleksandar Kačaniklić novi je igrač splitskog Hajduka. Srbin rođen u Helsingborgu prošao je mlađe kategorije Švedske, zabeležio 21 nastup i postigao tri gola za selekciju Tri krune, a sa Majstorom s mora potpisao je na tri i po godine.

Kačaniklić je u Hajduk stigao iz Hamarbija kao slobodan igrač. Splićani su nastavili sa praksom dovođenja zvučnih imena na pozajmicu. Na početku zimskog prelaznog roka na Poljud se vratio golman Lovre Kalinić u aranžmanu šestomesečna pozajmica iz Aston Vile. Po ukusu Paola Tramecanija bio je vezista Monce Marko Fosati, koji je poput Kalinića sa Bilima dogovorio šestomesečnu pozajmicu. Treće zvučno ime i prvi višegodišnji potpis trebalo bi da osveži zarđali Hajdukov napad i da mu drugu dimenziju. Kačaniklić pored švedskog državljanstva poseduje i makedonsko.

Izabrane vesti


Švedski golgeter nije bio u prvom planu u Hamarbiju za koji je postigao 19 golova na 56 utakmica, pa je odlučio da promeni sredinu. Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Helsingborga, nastavio ju je u Liverpulu, a poslednja stanica na putu do seniorskog fudbala bio je Fulam. Za tim sa Krejven kotidža je ukupno odigrao 100 utakmica u kojima je postigao 11 golova i upisao devet asistencija. Na Ostrvu je nastupao i za Barnli i Votford, usputna stanica bio je Kopenhagen, a pre dolaska u Hamarbi bio je član francuskog Nanta. U Hajduku će nositi "sedmicu".

„Znam da sam došao u veliki klub sa sjajnim navijačima. Čuo sam dosta o njima i o klupskoj istoriji. Za mene je odluka bila laka. Očekujem dosta od sebe i od kluba, da nastavi da ide u pozitivnom smeru“, rekao je Kačaniklić prilikom predstavljanja.

U poslednjem danu prelaznog roka u Hrvatskoj, Hajduk je napustio ofanzivni vezista Adam Đurčo. Nije Mađar po ukusu Paola Tramecanija, ali ga Nenad Bjelica vidi u Osijeku, koji ima šampionske ambicije. Mađarski reprezentativac je dogovorio raskid ugovora sa Bilima i potpisao je do kraja sezone za tim iz Gradskog vrta.

Po završetku sezone Đurčo će sesti sa čelnim ljudima Osijeka za pregovarački sto, razgovaraće o produženju saradnje, a jasno je da će na konačan ishod uticati igre ofanzivnog veziste i konkretan doprinos u operaciji svrgavanje Dinama sa trona. Po istoj formuli prethodno je dogovorena saradnja i sa Ivanom Santinijem.



tagovi

Hajduk SplitAleksandar Kačaniklić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara