Presnel Kimpembe (ⒸAFP)
Presnel Kimpembe (ⒸAFP)

Start koji je oduševio Francusku i spasio PSŽ, ali i izazvao brigu na Parku prinčeva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 09:41

Kimbepe pokazao kako se bori za klub

Pogled na tabelu Lige 1 posle 16 kola izaziva pažnju. Aktuelni i trostruki uzastopni šampion Pari Sen Žermen nalazi se tek na trećem mestu.

"Tek", jer su Sveci godinama unazad dominirali francuskim prvenstvom i do polovine sezone već imali pozamašnu prednost u odnosu na rivale.

Izabrane vesti


Ovaj put nije tako. Iako su i dalje favorit broj jedan za titulu, moraće izabranici Tomasa Tuhela dobro da se oznoje kako bi do nje došli. Trenutno su ispred Svetaca Lil i Olimpik Lion sa po 33 boda, jednim više od Parižana.

Razlika je mogla da bude i nešto drugačija da nedeljni derbi Lil - PSŽ nije završen bez golova, što je lako moglo da se dogodi. Domaćin je u 78. minutu imao kontranapad "četiri na jedan", ali je Presnel Kimpembe pokazao kako se bori za klub. Iako mu je tokom trka stradala loža, reprezentativac Francuske uspeo je da pravovremeno ukliza i zaustavi zahuktalog Buraka Jilmaza.


"Bila je to velika šansa. Presnel je verovatno spasio utakmicu za nas. Nadam se da nije previše ozbiljna povreda. Bio je sjajan", izjavio je Tuhel posle utakmice.

Kapiten Markinjos se, takođe, zahvalio saigraču.

"Fantastičan start, nažalost u senci povrede. Uradio je ogromnu stvar za tim. Sam protiv trojice ili četvorice protivničkih igrača. Možemo samo da mu se zahvalimo, jer da nije oduzeo tu loptu, oni bi verovatno postigli gol", svestan je Brazilac.

Dobra vest za Parižane je što posle duela sa Strazburom u sredu predstoji pauza do 6. januara. Videćemo hoće li to biti dovoljno vremena da se Kimpembe oporavi.



tagovi

Presnel Kimpembe

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara