(©Starsport)
(©Starsport)

Stara dama se vraća kući da proslavi stogodišnjicu i sa sugrađanima krene u novi početak

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 09:45

Nakon dva meseca igranja na TSC areni, Vojvodina se vraća na Karađorđe

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Iz kompanije „Grassmax” koja je radila novi hibridni teren na Karađorđu kažu da je isti takav pre nekoliko sedmica postavljen na madridski Santjago Bernabeu. Da li to onda znači da će fudbaleri Vojvodine igrati kao Realovi Galaktikosi? Teško. Mada, dovoljno će im biti bar da posle dužeg vremena zaliče na onu ekipu koja je na startu sezone bila projektovana za visoke domete.

Izabrane vesti

Jeste Železničar Marka Savića u izvanrednoj formi i činjenica je da su upisali četiri pobede u poslednjih sedam mečeva, ali Lale na svom stadionu, pred novosadskom publikom, moraju večeras da slave protiv Pančevaca (18.00, TV Arena Sport 2) ukoliko žele da okrenu tok sezone.

Imaju sve preduslove za to. Iza njih je sjajan finiš letnjeg prelaznog roka. Pristigla su čak četvorica igrača, od kojih je svakako najveće ime Lazar Ranđelović. Momak iz Leskovca će posle pet godina ponovo zaigrati u Mozzart bet Superligi i upotpuniti navalu Novosađana, koja sada sa njim i Angolcem Depuom izgleda opasnije nego na startu sezone. Jedini žal Novosađanima u ovom prelaznom roku ostaje što nisu uspeli u poslednjim trenucima da "maznu" Lazara Romanića od Želje. Moraće defanzivci crveno-belih da budu na svom maksimumu večeras, kako bi osujetili drugog strelca šampionata da nastavi svoj golgeterski niz.

Biće zanimljivo videti koji će sastav i u kojoj formaciji na teren izvesti Nemanja Krtolica protiv Železničara. Za pretpostaviti je da će nekog od novopridošlih fudbalera "baciti u vatru" odmah na startu. Mogao bi takvu sudbinu da ima novi Vošin bonus i pojačanje iz Bundeslige Marko Mladenović, koji je stigao da odradi najviše treninga sa prvim timom od svih koji su zadužili dres Vojvodine poslednjih dana prelaznog roka. Trener novosadske ekipe je najavio da će minute večeras dobiti i Depu, ali da je još rano da bude u startnih 11. Svakako će u prvoj postavi morati da se nađe neko ko ume da postigne gol, inače je publika na Karađorđu u opasnosti da gleda reprizu meča odigranog u Humskoj, pred odlazak na reprezentativnu pauzu, kada je bez mnogo uzbuđenja bilo 0:0 protiv Partizana.

Teško je uigravati ekipu kada imate imperativ pobede, ali Novosađani su trenutno u takvoj situaciji. Što se brže pridošla pojačanja uklope u tim, to Vojvodina ima veće šanse da ostvari željeni rezultat do naredne reprezentativne pauze. A to je beg iz donjeg dela tabele Mozzart Bet Superlige.

Stadion Karađorđe je krajem juna proslavio vek postojanja, sada, mesec i po dana kasnije, "našminkan" dočekuje svoju Staru damu. Ona ne dolazi blistava i elegantna kao nekada, sasvim suprotno. Odrpana je i dolazi sa poljuljanim samopouzdanjem. Međutim, kod sebe ima alat sve to da popravi, ali potrebna joj je podrška svojih sugrađana, potrebno joj je da oseti komfor svoje kuće. Potrebna su joj tri boda za novi početak.

Piše: Konstantin Mlađenović

*****

ČASTIMO 500 RSD ZA UŽIVO KLAĐENJE! ODIGRAJ MOZZART BET SUPERLIGU SRBIJE

*****

MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

18.00 (1.58) Vojvodina (4.00) Železničar (5.90)

20.00 (1.07) Crvena zvezda (13.0) Napredak (25.0)

20.00 (2.90) Mladost Lučani (3.45) Radnički Kragujevac (2.40)

Nedelja

17.00 (2.95) Novi Pazar (3.40) Čukarički (2.40)

19.00 (5.80) OFK Beograd (3.90) Partizan (1.60)

19.00 (5.60) Tekstilac (3.70) TSC (1.65)

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara