Stanojević zamaskirao sve Partizanove nedostatke, Dragović nema svetsko iskustvo već klasu

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.04.22. | 10:12

Ranko Stojić u razgovoru za MOZZART Sport do tančina analizirao snagu dva tima

Na talonu Marakane biće šampionska titula. Odavno se ovako grozničavo nije čekao večiti derbi, kao današnji okršaj između Crvene zvezde i Partizana. Šampion traži potvrdu dominacije, crno-beli veruju da će na neprijateljskoj teritoriji i pored brojnih manjkavosti pokazati da su porasli kao tim i klub.

Jedni su uzdaju u provereni dvojac Katai-Ivanić, drugi u golgeterski njuh Rikarda Gomeša. A svi očekuju da će, koliko god to zvučalo kao fraza, pobediti fudbal. I da se posle utakmice neće pričati o arbitraži, navijačkim izgredima, tenziji koja će svkakako biti kolorit 167. večitog derbija.

Izabrane vesti

I kvalitet dva tima ukazuje da će imati šta da se vidi. Sa tim se slaže i poznati fudbalski menadžer Ranko Stojić koji je u razgovoru za MOZZART Sport do tančina analizirao kvalitete Crvene zvezde i Partizana. Prednost je dao domaćinu zbog viška individualnog kvaliteta, ali...

”Jedno je šta ja očekujem, a nešto sasvim drugo šta će biti... Očekujem da gledamo spektakluranu utakmicu, jer se igra praktično za titulu. Partizanu igra samo pobeda. Zbog toga verujem da ćemo gledati yatraktivan fudbal, i da ćemo se ugledati na bolje od sebe. Najbolji primer mečeva kojima treba da težimo su Real Madrid - Barselona, odnosno Siti-Liverpul. Nađite samo podatak koliko je na ovoj drugoj utakmici bilo faulova... Isto tako očekujem da oba trenera daju dobar primer ponašanja. Koliko god ih mi hvalili za sve što su uradili ove sezone, oni su u prethodnim derbijma dizali tenziju. Očekujem da sada afirmišu derbi”, poručio je Ranko Stojić.

Crvena zvezda je nanizala devet pobeda u prvenstvu i u boljem je momentu od večitog rivala. Ipak, Partizan je dobio šansu da odigra “all in” meč, čemu je Aleksandar Stanojević težio od početka sezone.

”Biće previše tenzije, mnogo agresivnosti. Teško je u takvoj situaciji predvideti tok utakmice, ja sam pre par godina debelo pogrešio kada sam rekao da očekujem laganu pobedu Crvene zvezde. Tim sa Marakane je tada igrao u Ligi šampiona, ostavio je vrlo dobar utisak protiv Napolija. Međutim, Partizan je na tom meču delovao mnogo svežije, taj meč je dokaz da prosto nema pravila. Sećam se i mog debija za Partizan 1980. godine. Zvezda je imala strašan tim, igralo se na njihovom stadionu, ali su jedva izjednačili u drugom poluvremenu”.

A šta kaže sadašnjost?

”Realno, ako Crvena zvezda odigra na nivou iz prethodnog derbija Partizanu će biti jako teško. Tada mi je ostao upečatljiv jedan detalj. Čini mi se da je Katai, kao najtalentovaniji igrač lige, napravio pet ili šest faulova za 45 minuta. To je veliki uspeh za stručni štab Crvene zvezde. Govori mnogo o pozitivnoj disciplini u igri...Sa druge strane Partizan je izgubio zamajac, neke važne igrače, ali o tome sam već mnogo pričao. Ima u crno-belom taboru malo igrača koji mogu da reše utakmicu. Najveći problem za Partizan u prethodnoj utakmici je to što apsolutno nije ugrožavao Partizan”.

Potanko je Stojić analizirao igru veznog reda dva tima...

”Partizan igra na jedini ispravan način... Brojne nedostatke ovog tima zamaskirao je Aleksandar Stanojević, pre svega svojom strašću i energijom. Očekujem da danas igraju na polukontre i da traže brz izlaz. Mnogo će im biti potrebno pameti u sredini terena za tako nešto, i oduzete lopte bez faula. Srednji red Crvene zvezde je više izbalansiran. Mnogo teško gube loptu, igraju sa kontinuiranim napadima. Kada je u gardu Sanogo gotovo da ne gubi loptu. Kanga se brzo orjentiše. Menja direkciju igre u trenutku. Kada vidi da je jedna strana zatvorena, odmah prebacuje na drugu stranu loptu. Sa druge strane Zdjelar ima odličnu sezonu, tehničko-taktički je obučen. To je primer igrača kakav je potreban Partizanu”.

Partizan je primio šest golova manje u ligi, što je možda indikator bolje defanzivne igre tima Aleksandra Stanojevića.

”Ne zavisi samo odbrana od štopera, nego od veze i celog tima. Crvena zvezda u svojim redovima ima igrača koji nema svetsko iskustvo. Aleksandar Dragović ima svetsku klasu! Donosi ispravne odluke u trenutku, tačno zna kada treba da iskače, a kada da anticipira. Uz njega primetan je progres Strahinje Erakovića”.

A Partizanovi štoperi?

”Sviđa mi se na koji način igra Igor Vujačić. U odnosu na prošlu sezonu nije isti igrač. Dobio je sigurnost, posebno u igri sa lopptom. Pokušava da vertikalnim pasom unese loptu u igru, probije prvu liniju odbrane rivala. Sa druge strane Saničanin je pokazao da je dobar klupski igrač. On je vrlo zanimljiv profil, specifičan. Koristi levu nogu. Ali do sada nije donosio kapitalno dobre odluke protiv Crvene zvezde. Za štopera je to mnogo, mnogo bitno. Dragović to radi gotovo perfektno”.

Rikardo Gomeš nije dao gol na prethodna dva derbija, ali za očekivati je da bude najveća opasnost za Milana Borjana. Isto tako i Ohi na drugoj strani, strelac vodećeg gola u poslednjem okršaju.

”Rikardo je efikasniji. Poznaje šampionat i nesumnjivo je najkonstantniji igrač Partizana. Što se tiče Ohija, njegove odlične partije očekujem tek naredne sezone. Tokom pripremnog perioda participirao je mnogo u igri. Videlo se da on to može da radi. Sada kao da želi da drži dubinu. Možda je to deo Stankovićeve taktike kako bi se otvarao prostor za Ivanića i Kataija. Mobilan je, ume da da gol”.

Poruka za kraj.

”Očekujem da posle meča svi akteri pokažu sportsku kulturu. Moram da pohvalim Stanojevića za prethodni derbi, kada je bio samokritičan. To je pravi put ka smirivanju tenzija”.


tagovi

Ranko StojićAleksandar StanojevićDejan StankovićSaša ZdjelarGelor Kanga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara