Stanojević u Ivanjici (© Star sport)
Stanojević u Ivanjici (© Star sport)

Stanojević u nedelju postaje član „Kluba 100“

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 17:26

Trener Partizana protiv Radnika slavi jubilej, ako nastavi ovim tempom uskoro bi mogao i do petog mesta na listi najdugovečnijih stratega u Humskoj

Ivanjica je bila i prošla, reflektori su upereni ka nedeljnom okršaju sa Radnikom, a susret 23. superligaškog kola imaće poseban značaj za sve u Partizanu. Na njemu će Aleksandar Stanojevć proslaviti redak jubilej, učlaniće se u „Klub 100“ kad je reč o broju utakmica na kojima je vodio Parni valjak.

Aktuelni trener je u dva mandata komandovao sa klupe 99 puta, uključujući i gostovanje Javoru (1:0), što dalje znači da na narednom meču postaje trocifreni. Kakvo je do dostignuće na trusnom tlu ovdašnjeg fudbala vidi se po podatku da će Stanojević biti tek četvrti strateg posle raspada SFRJ sa najmanje 100 duela. Više od njega imaju samo Ljubiša Tumbaković (405), ujedno i apsolutni rekorder kluba, Vladimir Vermezović, koji se zaustavio na 116 i Miroslav Đukić (102). Zanimljivo, sva četvorica su po dva puta vodili crno-bele.

Izabrane vesti

Stanojević je sastavljao Partizanov tim na 68 prvenstvenih, 11 susreta Kupa Srbije i tačno 20 u Evropi. Na njima je upisao 75 pobeda, deset remija i 14 poraza, uz gol-razliku 216:63.

Taj učinak, kad je trajanje u pitanju, stavlja ga na deveto mesto večne liste najdugovečnijih trenera Partizana. Zlatnu medalju u ovoj kategoriji ponosno nosi Ljubiša Tumbaković, ujedno i najtrofejniji stratreg u klupskoj istoriji, sa 405 utakmica. Drugi je Ilješ Špic (206), sledeći Stjepan Bobek (147), pa Tomislav Kaloperović (140), Nenad Bjeković (126), Miloš Milutinović (120), Vladimir Vermezović (116), Miroslav Đukić (102), dok „Top 10“ kompletira Marko Nikolić (92).

Ako ovako nastavi Aleksandar Stanojević će do kraja ove sezone izvesno prestići najpre Đukića, početkom marta na gostovanju Radu, zatim i Vermezovića, za šta mu nedostaje, od danas 18, utakmica. Realno je da se tokom leta, kad počne nova sezona i krenu kvalifikacije za evropska takmičenja, probije među pet najdugovečnijih trenera Partizana. Da bi svrgnuo Nenada Bjekovića potrebno mu je 27 utakmica.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara