Foto: Starsport
Foto: Starsport

Stanojević pred put u Prag: Svaki rezultat koji možemo da preokrenemo ili sačuvamo u Beogradu je pozitivan

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.02.22. | 10:40

Strateg crno-belih sa jasnim ciljem gleda ka dvomeču sa Spartom

Fudbaleri Partizana jutros su otputovali za Prag gde ih sutra od 21 čas očekuje prva od dve utakmice sa Spartom u okviru borbe za mesto u osmini finala Lige konferencije. Crno-beli susretom sa češkim predstavnikom nastaviće niz izazova na tri fronta, a Aleksandar Stanojević, strateg ldera Superlige, kazao je uoči puta otktio je šta iz njegove perspektive predstavlja pozitivan rezultat sutra.

Izabrane vesti

"Svaki rezultat koji vam daje mogućnost da igrate u Beogradu i prođete dalje je za mene pozitivan. Sve što je moguće nadoknaditi u Beogradu, preokrenuti ili sačuvati je pozitivno", kazao je Stanojević i dodao da bi u ovom momentu potpisao remi u Pragu i nastavio:

"Svi smo zadovoljni zbog proleća u Evropi. Iamo situaciju da pokušamo da preskočimo bar još jednu rundu. Idemo motivisani i zadovoljni što smo ipak napravili neki uspeh na mešunarodnoj sceni."

Strateg crno-belih tokom priprema je istakao da je prioritet osvajanje titule posle četiri godine, međutim klub iz Humske ni na međunarodnu scenu ne izlazi sa belom zastavom.

"Kada dođe utakmica, bilo koja, pa čak i prijateljska, ne razmišljate o sledećem koraku već samo o tom duelu. Titula nam je prioritet, uvek je i bila, ali bilo bi neozbiljno da kažemo da nam nije bitno što igramo proleće u Evropi, dvomeč na međunarodnoj sceni koji je dobar za klub i afirmaciju. Ulazimo maksimalno motivisani i sa najjačim snagama".

Uprkos povredi na prolećnoj premjijeri protiv Radničkog u Nišu golman Aleksandar Popović stigao je da se oporavi, te Stanojević u pragu neće računati samo na Danila Pantića i Ljubomira Fejsu.

"Popović je dobro i biće među stativama sutra. Fejsa je ostao u Beogradu, a ostali igrači su spremni i konkurišu za sastav".

Stanojević se potom osvrnuo na taktičke zamisli koje će njegovi izabranici imati zadatak da prezentuju u Češkoj.

"Mi imamo svoju igru, ali se uvek adaptiramo u odnosu na protivnika u želji da iskoristimo njegove slabosti. Imamo naš način igre, a zamenom jednog ili dva igrača možemo da promenimo sistem i završnicu. Očekujte Partizan kakav je bio do sada, ali zavisi i koliko će nam protivnik dozvoliti da igramo".

Sa duge strane, aduti Sparte analizirani su do tančina u taboru crno-belih.

"Sparta je mlada ekipa, veoma poletna i u svakom trenutku mogu da postignu gol. Imali su odlične utakmice u Evropi i jedan bod im je nedostajao da se kvalifikuju u Ligu Evrope. Vodili su 2:0 protiv Liona, ali izgubili 3:4, lagano su pobedili Brenbi 2:0... Poletna su ekipa, završavaju napad sa dosta igrača i može da se desi da daju dva-tri gola ni iz čega što bi se reklo. Imaju igrača koji je već na ozbiljnom tržištu, lako posstiže golove, a tu je još nekoliko reprezentativaca Češke".

Stanojević se potomo svrnuo i na formaciju protivnika.

"Igrali 4-2-3-1 ili 4-3-3 imaju raspored igrača gde jedan od dva zadnja vezna ide napred i izgleda kao da igraju sa dosta igrača u napadu i završavaju akcije sa pet ili šest igrača u ofanzivi. Četiri igrača je u defanzivi, dok u napadu dosta toga menjaju i rotiraju. Doveli su klasičnog napadača u prelaznom roku, to je ono što im je falilo".

Usled mera prevencije virusa korona na stadionu će biti samo 1.000 gledalaca.

"Znači nam što protivnik neće imati veliku podršku jer imaju sjajne navijače, ali sa druge strane fudbalski je da bude pun stadion, drugačiji je ambijent, igrači su motivisaniji, tako da bi ipak svima bilo bolje da nije ograničena poseta".

Šef stručnog štaba crno-belih potom je istakao da se ne obazire na tradiciju iako zna da je Partizan imao problema na prethodnim gostovanjima u Češkoj gde je poslednji put gostovao Plzenju. Tadašnjeg rivala izabranika Miroslava Đukića takođe je predvodio Pavel Vrba.

"Nisam se savetovao sa Đukićem i tadašnjim prvotimcima, ali sam gledao tu utakmicu. Svaki duel je drugačiji, ne vezujem se za periode. Gledao sam taj meč, dobro ga se sećam i ponovo ću ga pogledati večeras. U izvanrednim sam odnosima sa Đukićem, ali ne znam šta bi on to mogao da mi kaže od pre četiri godine".

Susret Sparte i Partizana biće povod da se crno-beli sretnu sa Tomašom Rosickim aktuelnim sportskim direktorom kluba iz Paraga koji je na megdan crno-belima izlazio kao igrač Arsenala.

"Sećamo se utakmice sa Arsenolom, naravno, ali Rosicki je sada direktor. Ne znam ni da li se on seća te utakmice. Bio je veliki igrač, a sada obavlja dobar posao i u novoj ulozi, Sparta ima mlad tim i bori se za titulu", kazao je Stanojević.










tagovi

Sparta PragAleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara