©MN Press
©MN Press

Stanojević: Nerviram se jer smo nemoćni i u napadu i u odbrani, titula se osvaja na ludačku energiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.07.24. | 23:36

Trener crno-belih vidno zaročaran igrom u prvom kolu Mozzart Bet Superlige, kaže da se titula ne osvaja "tralala, šićfirić igrom"

Malo je falilo da Partizan još jednu sezonu započne razočaravajućim rezultatom, ali je Mateus Saldanja izvadio crno-bele u nadoknadi i doneo tri boda protiv kruševačkog Napretka na startu Mozzart Bet Superlige.

Delovao je Stanojević razočarano tokom utakmice, to je ukazivao njegov govor tela. Poriče iskusni strateg da je ljudski razočaran, već da samo ostaje žal što navijačima nije vraćeno za dobru atmosferu na stadionu u Humskoj.

Izabrane vesti

"Nerviram se jer smo nemoćni u napadu, nemoćni smo u odbrani, nije to ono što ja želim kao trener. Znate moj stil, furiozno i dinamično. Nismo spremni za taj način igre, nisu igrači ni imali pripremni period kakav sam želeo. Po pet, šest igrača nije moglo da isprati ritam. Nisam ljudski razočaran, nego mi je žao jer sam želeo da vratimo navijačima za lepu atmosferu. Sa te strane mi je žao. Sa druge strane, pobedili smo u 90. minutu. Kad pobedi Nemac, kažemo da je pobedio nemački stil, ali opet nismo zadovoljni. Ipak, moram da ih pohvalim što su izgurali čitavu priču".

Nije Partizan sedam godina osvojio titulu šampiona Srbije, a 51-godišnji stručnjak zna kako crno-beli mogu da prekinu taj post.

"Nešto ćemo sigurno da promenimo. Ili da nastavimo jako ili da napravimo doselekciju, da dodamo neke igrače. Titulu ne osvajaju majstori neki koji će da igraju lagano u Partizanu, titula se osvaja kroz jednu energiju, kroz ludačku energiju, kroz ludačku želju. Na to se osvaja titula, na to se postaje konkurentan. Ovako tralala, šićfirić, tako se ne osvaja titula. Mene to ne interesuje, dribling i tako to.

Brine Stanojevića činjenica da Partizan nema žustrinu u igri. Smatra da loš rezutat kada se dogodi, može i da se oprosti, ali nedostatak energije nikako.

"Bez ritma smo. Bez furioznosti, nema veze, mi možemo da ne pobedimo u utakmici, ali mora da puca. Svaki napad mora da bude šut, da bude šansa svaki napad. Može i da ostane 0:0, ali mora da smo furiozni. Nismo bili agresivni. U redu, neke stvari razumem. Neki igrači nisu ni trenirali, Đurđević je tek sad stigao, Zahid nije uopšte trenirao, Saldanja sa pola ritma, Severina isto nije trenirao. Da me neko pogrešno ne razume, ovo nije alibi. Sve ovo što pričam ide na mene, to je moj zadatak, imao sam četiri nedelje."

Svestan je Stanojević da Partizan nije na pravom putu

"Hvala navijačima što su nas nosili. Žao mi je što se nismo predstavili u dobrom, ne u boljem, nego u dobrom svetlu, pošto smo se mučili. Nismo bili dobri ni u presingu, nismo bili dobri ni u u brzini igre, ni u fazi napada. Ovo nije Partizan koji ja želim. Nismo ni blizu, bojao sam da će biti tako, ali dobro to je i moja odgovornost, ja sam ih trenirao prethodne tri, četiri nedelje. Momci su na kraju pokazali volju, želju, karakter da daju gol. Znamo, sve nam je jasno, moramo da radimo, moramo da se pokažemo našim navijačima, da ovaj grb koji nosimo da ga zaslužimo. Mi ne možemo ovako da igramo. Mi hoćemo, nije želja sporna, ali nije dovoljno u Partizanu imati želju. Ovaj grb je težak, svi moramo mnogo bolje da igramo, ovo nije put kojim treba da idemo, na prvoj sledećoj prepreci ćemo pasti. Nema kompromisa i to je to. Hvala navijačima na lepoj podršci".

Crno-beli igraju protiv kijevskog Dinama za samo četiri dana prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Jaka ekipa, Pratili smo ih uživo, gledali smo sve njihove utakmice, sva njihova pojačanja. Poznajemo ih sve, znamo šta treba da očekujemo. To jedna ekipa kvaliteta kao Dinamo i CSKA iz Moskve. Za sada su na nivou iznad nas, videćemo... Partizan smo, mi smo Partizan opet kažem, mi moramo da se izborimo sa svim tim situacijama.SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)

/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 90+3/

Subota

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Jedinstvo Ub (18,0)

20,00: (1,75) Čukarički (3,60) Radnički Niš (4,90)

20,00: (2,30) Mladost Lučani (2,30) OFK Beograd (3,25)

Nedelja

17.30: (2,15) Novi Pazar (3,35) Spartak Subotica (3,45)

19.30: (1,48) TSC (4,30) IMT (7,00)

19.30: (5,60) Tekstilac (3,70) Vojvodina (1,65)


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara