Sporni plakati u centru Beograda
Sporni plakati u centru Beograda

Stanojević: Lud sam i biću još luđi! Sledeći put neka me lepe sa peharom

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 14:17

„Možete da kažete da imate linč. Znate kako ide u politici, oni to znaju, šta znači kad nekog označite metom“, emotivan je Partizanov trener

U situaciji kad jedna utakmica odlučuje, tenzije su podignute na maksimum. Bilo ih je i ranijih godina, ali nikad dosad se nije desilo da Beograd osvane oblepljen plakatima na kojima je Aleksandar Stanojević fotomontažom obučen u ludačku košulju!?

Verovatna provokacija navijača Crvene zvezde koji su potencirali izjave trenera Partizana. Uz njegov lik na fotografiji dominiraju i natpisi: „Bio je penal“ i „VAR ne radi“.

Izabrane vesti

Predigra 167. večitog derbija izbacila je iz takta stratega crno-belih.

Koji leci? Kažite mi..“, uzvratio je Stanojević, da bi posle pojašnjenja usledila bujica emocija. „Naravno da sam lud. I još ću luđi biti! Toliko sam lud za Paritzanom, dajem sve od sebe, borim se. Samo mogu gori i luđi da budem ako se sve bude kretalo u pravcu u kom sad ide“.

Prema rečima šefa stručnog štaba iza svega stoji – mašinerija.

Bave se oni već duže vreme mnome, samo što meni to niti diže tenziju, niti me inspiriše, niti se plašim. Možete da kažete da imate linč. Znate kako ide u politici, oni to znaju, šta znači kad nekog označite metom. Volim svoj klub, volim ga i boriću se do kraja. Ovde svi ćute. Ćuti Sudijska komisija, ćute sa Arene kad VAR ne radi. E, mora neko nešto da kaže. Ako ne kaže, onda je saglasan sa onim što se dešava. A, dešava se“.

Nastavio je Stanojević da „guta“ mikrofon u konferencijskoj sali stadiona u Humskoj:

Prošao sam veliki broj utakmica, raznih situacija, derbija koji su odlučivali titulu, onih koji nisu. Nemam nikakav problem. To je njihova (Zvezdina, op. au) stvar, njihova igra. Preptostavljam da sve što se dešava, a ozbiljno je, žele da okrenu na drugu stranu. Ozbiljno se bave time. Ozbiljna propaganda. Kampanja!? Svaki dan se bave time. Čestitam im na tome. U pravu su“.

Pojasnio je Partizanov trener da ovakva uvertira ne znači unapred izgubljen meč ili traženje izgovora.

Ne, molim vam, ne želim da ovim mom igraču dam bilo kakav alibi. Idemo muški, viteški, da pokažemo sebe. Mi o ovome samo moramo da pričamo. Mediji neće da kažu. Napisaće da nas je sapleo Čukarički ili Napredak ili da smo se sapleli. Ne, nismo... Znam kako sve funkcioniše, ide nova vest, nova vest... Da li će se pobediti ili ne, ne znam. Zvezda je dobra ekipa, kvalitetno igra, pa mi nismo tražili alibi ni u prethodnim derbijima, uvek smo gledali sebe. Trebalo bi da provlada sportski duh, da bude muški derbi, ali ove druge stvari ne mogu ja da rešavam. Lepe me po plakatama.... Može, da me sledeći put zalepe sa peharom. Ponosan sam na to što sam u centru grada“.

Pre početka njegovog obraćanja novinarima je podeljeno saopštenje navijača Partizana u kome, između ostalog, tvrde da je početkom marta došlo do sastanka između Zvezdana Terzića i generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatović, s ciljem da se „Partizan na sve načine spreči da osvaja bodove“.

Ja to da komentarišem!? Ne znam ko se šta dogovarao. Znam samo šta su činjenice. Bili ste svedoci istih. Bavio bih se terenom, onome što zavisi od nas u određenom trenutku. Da ne tražimo izgovore, međutim, moramo da pomenemo da se nešto drugačije dešava u ovom delu sezone“, zaključio je Stanojević.


tagovi

Aleksandar Stanojević167. večiti derbiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara