Barko u dresu Rivera (AFP)
Barko u dresu Rivera (AFP)

Stankovićev osmeh: Dočekao pojačanje od 14.000.000 evra i Babićev volej (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.07.24. | 16:03

Spartak se mučio, pa dobio Himki na gostovanju - 3:1

Tri poluvremena za zaborav, šest minuta za iskupljenje. I konačno razlog za osmeh Dejana Stankovića, navučen na lice posle pobede njegovog Spartaka u Podmoskovlju, kojom je potisnut u drugi plan poraz d Orenburga i uzaludno potrošen prvi deo meča sa Himkijem, sve dok na početku drugog Latinoamerikanci nisu obradovali Srbina, za premijerni trijumf u prvenstvu Rusije.

Velikan sa Atkritije arene je na drugom gostovanju slavio 3:0, ali je za razliku od onog prošle sedmice sad imao više izglednih prilika i ofanzivca za koga se čini da bi mogao da bude pogonsko gorivo u ekipi nekadašnjeg trenera Crvene zvezde. U pitanju je Ezekijel Barko, koji je samo dva dana posle dolaska iz Rivera u poslu vrednom 14.000.000 evra naterao navijače slavnog kluba da u kliču prezime. S razlogom. Sve konkretno što je Spartak uradio na terenu povratnika u elitnu diviziju kretalo je ili se završavalo preko Barka.

Izabrane vesti

Dve velike šanse je propustio u prvom poluvremenu, uzdrmao stativu, „mešao“ odbranu tima Franseska Artige, a razoružao je početkom drugog. Kad je video da od ostatka tima baš i nema neke velike koristi, nametnuo se kao izvođač slobodnog udarca i pokazao da bi njegovi projektili mogu da budu adut više u Stankovićevom arsenalu. Lopta preko živog zida, direktno u mrežu, neuhvatljiva čak i za Ivana Obuhova, koji je tokom nadoknade prvog dela ukrotio pokušaj Tea Bongonde iz jedanaesterca i samo privremeno odložio neminovno.

Barko jeste „plesao“ u prvom meču na novoj teritoriji, a koristan je bio i Manfred Ugalde, zimski novajlija iz Tventea. Otkako je stigao dao je, pre ovoga, samo gol Zenitu u Kupu Rusije, a onda i prvi u prvenstvu, posle dodavanja Tea Bongonde čime je otpor domaćina slomljen za samo šest minuta igre u drugom delu.

Tačku na slavlje Spartaka stavio je Srđan Babić. I to na efektan način, volej udarcem levom nogom posle kornera Hesusa Medine. Taman da pokaže da crveno-beli imaju i štopera sposobnog da trese mreže. Srpski reprezentativac je to učinio četvrti put otkako je prošlog leta stigao iz Almerije. Bio je to kraj Himkija i možda početak nove ere Spartaka, u čijoj igri i dalje ima manjkavosti, ali ima i majstora.

Jedino nema vremena da se nešto čeka, pošto je konkurencija već odmakla i Spartak nije smeo da dozvoli još jedan kiks. Iako je opet patio, pa je golman Aleksandr Masimenko morao da kroti dobar pokušaj Mirzova, čak ga je savladao Argentinac Lukas Vera dalekometnih hicem, ali je taj gol, pri rezultatu 0:0, poništen usled prekrpaja Zabolotnija u izgradnji napada. Da ga nije bilo, ko zna kako bi se završilo, jer su tad mogli da se uoče izlivi Stankovićevog nezadovoljstva. Na kraju mu se raspoloženje drastično promenilo, uprkos kasnom golu Magomedova.

RUSIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Krilja Sovjetov – Rostov 1:3 (0:1)

/Orosko 65 – Soldatenkov 44ag, Golenkov 63, Langovič 73/

Subota

Nižnji Novgorod – CSKA Moskva 0:3 (0:1)

/Musajev 15, Divejev 50, Obljakov 79/

Dinamo Moskva – Lokomotiva Moskva 3:1 (1:1)

/Gagnidze 12, Majstorović 59, Engalameu 85 – Vorobjev 39/

Rubin – Zenit 0:4 (0:2)

/Glušenkov 37, Kasijera 44 pen, 55, Isidor 90+2/

Fakel - Akron 0:2 (0:0)

/Timošenko 65, Bakajev 77/

Nedelja

Himki - Spartak Moskva 1:3 (0:0)

/Magomedov 90 - Barko 49, Ugalde 55, Babić 72/

16.30: (2,20) Orenburg (3,45) Ahmat (3,25)

19.00: (1,42) Krasnodar (4,40) Dinamo Mahačkala (8,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

HimkiSpartak MoskvaEzekijel BarkoDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara