Dejan Stanković ©Star Sport
Dejan Stanković ©Star Sport

Stanković: Veliki smo klub, nećemo dozvoliti nikakav neplanirani scenario

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.08.21. | 18:52

"Moja glava ne razmišlja tako, rezultat iz prvog meča neće promeniti naš odnos prema protivniku", kaže strateg crveno-belih

Crvena zvezda je u Kluž stigla sa mnogo respekta prema protivniku, ali i bez namere da brani veliki rezultat iz prvog meča (4:0). Sastav Dejana Stankovića će pokušati da se nametne i u revanšu, drži kontrolu igre i rezultata i bez većih problema napravi poslednji korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope.

Stanković je rekao da je tokom karijere gubio i većim rezultatom od onog koji je njegova ekipa ostvarila u prvom meču, ali da mu mentalitet ne dozvoljava da razmišlja o tome da bi mogao da izgubi toliku zalihu u revanšu.

Izabrane vesti

"Ne razmišljam o tome, jesam izgubio sam 6:0 u reprezentaciji, kao i 5:2 od Šalkea, ali kakve to veze ima? Ne mogu da se projektujem na taj način da razmišljam da ću izgubiti 0:4. Jesam gubio u karijeri, 2:6, 2:5, ali ne mogu da dobacim dotle. Moja glava ne razmišlja tako", poručio je Stanković na konferenciji za medije u Klužu.

Rumunski šampion prolazi kroz ozbiljnu krizu u Evropi, iako je besprekoran u prvenstvu. U svakom slučaju mu se ne sme dozvoliti da se razigra na terenu.

"Igramo protiv jednog ozbiljnog tima kao što je Kluž, pa ćemo tako i tretirati utakmicu. Ne mogu da kažem da nemamo rezultat koji nam odgovara, ali mi moramo da imamo pravi pristup, jer predstavljamo veliki klub i ne želim da se dešavaju nikakvi scenariji koje nismo pripremili. Sa najjačim snagama izlazimo na teren, igramo protiv ozbiljne ekipe. U svakom slučaju, bolje je doći sa 4:0 na revanš, nego sa 0:0, ali to neće promeniti naš odnos prema protivniku. Klub me plaća da ne dozvolim da se igrači ne opuste. S obzirom koliko ja volim i poštujem klub, tako moraju i oni. Tako da ne verujem da će se dogoditi bilo kakvo opuštanje".

Stanković poručuje da toliki respekt prema rivalu ne znači da njegova ekipa ima bojazan od sutrašnjeg meča.

"Nije stvar u strahu, mi ih stvarno respektujemo. Imaju mnogo pojedinaca koji pucaju od iskustva. Mi imamo respekt, ne potcenjujemo nikoga. Lepa i dobra, stvarno kvalitetna ekipa. Samo sam realista, oni imaju dosta dobrih pojedinaca. Alibeka znam iz Intera, u pitanju je momak koji je i tada bio veliki talenat. Ušao je u Beogradu u poslednjih 15 minuta i pokazao sav svoj talenat".

Pred prvi meč su dve ekipe bile u sličnoj situaciji, jer su eliminisane iz puta ka Ligi šampiona, ali su crveno-beli uspešnije prebrodili taj momenat.

"U jednom trenutku smo bili u čudnoj situaciji, posle ispadanja iz Ligi šampiona. Oni pod pritiskom nisu uradili ono što su zamislili. Mislim da smo mi odigrali dosta dobru utakmicu, onako kako treba da izgleda Crvena zvezda. Teren je taj koji govori sve, ali ne verujem da je razlika između dve ekipe da četiri gola razlike".

Njegov nekadašnji saigrač Kristijan Kivu postepeno gradi ozbiljnu trenersku karijeru.

"S obzirom da su mi klinci prošli tu Interovu školu, i gledao kako on radi, pred njim je stopostotna trenerska budućnost. Već je dobio mladi tim intera, tok je velika odgovornost, projektuju se igrači za Seriju A. Biće svetla tačka rumunskog trenerskog posla".

Situacija u igračkom kadru nije idealna, postoji nekoliko neizvesnih igrača, a jedini koji nije doputovao je Filipo Falko.

"Falko nije uspeo, imao je rupturu mišića. Isto tako je i sa Milošem, probaće večeras, ako bude mogao da izdrži igraće. Isti je problem i sa Dragovićem, videćemo. Ostali su svi spremni. Nema razloga za kalkulacije, u pitanju su evropske utakmice, gde Zvezda mora da izgleda fenomenalno, tako da nekog rotiranja neće biti, osim ako ne budemo primorani na to".

(2,85) KLUŽ (3,20) CRVENA ZVEZDA (2,55)

Temperamentni starteg kaže da mu je pored samog rezultata, mnogo važno da ekipa pokaže nivo igre i pristup kao iz utakmice u Beogradu.

"Videćemo još, siguran sam da iz dobre organizacije dolaze dobre rezultati. Da li ćemo biti efikasni kao u Beogradu, to ne znam, ali da ćemo biti organizovani kao u Beogradu, to verujem". U fudbalu je sve moguće, uradiću sve da igrači 100 odsto budu u utakmici. Ne mogu da ih lažem i kažem da je bilo 1:1 u prvom meču i da nam treba rezultat. Moj mentalitet mi to ne dozvoljava, to nije mentalitet kluba, niti igrača. Ako dođe do opuštanja sigurno ću reagovati. Idemo na pozitivan rezultat, a to je ono što neće uticati na mentalitet mojih igrača. Ne želim da budem u podređenom položaju i da se branim 90 minuta, osim ako to nije deo plana. Naravno da idem na pozitivan rezultat", zaključio je Stanković.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara