Nejmar cilj broj jedan za leto, u toku pregovori sa Ter Štegenom

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.03.20. | 10:21

Barselona ne sedi skrštenih ruku i želi da spreči sapunicu

Kako se približavamo kom prelaznom roku, odmah krene priča o povratku Nejmara u Barselonu. Zimski rok jedva da je ostao iza nas, a katalonski Sport na naslovnoj strani već kreće da kuva priču koja suštinski ne uspeva ni da se ohladi - Nejmar je prvi cilj Katalonaca za leto.

I prošlog leta je Nejmar bio opcija za Barsu, ali sada je tim sa Nou Kampa postavio Brazilca kao glavni cilj na koji će krenuti iz sve snage. Cena će biti visoka, a procenjuje se na oko 170.000.000 evra. Dosta će zavisiti i od ostalih transfera koje Barsa bude pravila na leto, ističe Sport.

Izabrane vesti

Ideja Katalonaca je da ovoga puta izbegnu sapunicu koja će ih ubaciti u problem sa dovođenjem drugih igrača. A to neće biti lako jer je poznat odnos uprava Barselone i PSŽ-a.

Malo je još potrebno Barsi da krene u ofanzivu. To bi moglo eventualno da se dogodi sledeće sedmice ukoliko PSŽ bude eliminisan iz Lige šampiona od ruke Borusije iz Dortmunda. Nemački tim ima prednost od 2:1, a ukoliko Sveci dožive novi brodolom u najjačoj ligi sveta, to bi onda moglo da povuče brojne posledice sa sobom.

Poslednji rezultati, delikatna situacija sa igračkim kadrom, mnogo povreda i činjenica da Lionel Mesi ulazi u godine teraju Barselonu da pronađe igrača koji bi odmah, ali i u budućnosti, mogao da bude lider na terenu pored Mesija. I posle Mesija.

Ne treba mnogo razmišljati da bi se shvatilo da je Nejmar neko ko to može da iznese i igračkim sposobnostima, ali i marketinški. Ima dobar ugled u svlačionici, može da ponese tim, ima poštovanje Mesija, želi da dođe u Barselonu, u najboljim je igračkim godinama (28). Naravno, ovo bi sa aspekta novca bila jako teška operacija jer bi Barselona morala dobro da se isprsi i za platu Brazilca.

Problem je i to što, navodi Sport, Naser Al Kelaifi želi da zadrži svoje dve najveće zvezde, Nejmara i Mbapea, po svaku cenu i ne bira sredstva da to učini. A PSŽ želi da produži ugovor sa Mbapeom jer sumnja da ovaj ima verbalni dogovor sa Zinedinom Zidanom da pređe u Real na kraju sezone.

Pored ataka na Nejmara, Barselona radi na još jednom projektu. U pitanju je obnova ugovora Mark Andre Ter Štegena. On je u razgovoru za Mundo Deportivo istakao da se razgovara na tu temu.
"Imam još dve godine u ugovoru. Porodica i ja se ovde osećamo veoma dobro, kod kuće smo. Namera mi je da ostanem i nastavim ovde. Poklapaju nam se filozofije. Za sada postoje razgovori, ali nema žurbe sa moje strane. Fokusiran sam na posao, imamo veoma komplikovane nedelje pred sobom i želim da pobeđujemo. Celu priču oko ugovora ostavljam menadžeru, on je posvećen tome i o svemu me obaveštava", rekao je Ter Štegen za Mundo Deportivo.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara