Sadik je jesenas na Čairu bio precizan dva puta
Sadik je jesenas na Čairu bio precizan dva puta

Pozivaju se Partizanovi napadači: Dajte gol

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.03.20. | 09:29

Crno-beli dočekuju Radnički posle neubedljivih igara s početka 2020.

Poslednja šansa da se, koliko-toliko, „zakuva“ prvevenstvo je propala. Partizan je razočarao u 162. večitom derbiju, za skoro 100 minuta nije stvorio šansu, ostao na dvocifrenom bodovnom zaostatku u odnosu na Crvenu zvezdu, pa do narednog okršaja sa komšijama, u plej-ofu, nema tako značajne utakmice kakva je bila minule nedelje.

A, mora da igra. I da, kako je pošteno rekao Bibars Natho, pokuša da sačuva drugu poziciju na tabeli Superlige, pošto mu je Vojvodina prišla samo na bod. Otud, duel sa Radničkim iz Niša (20 časova, TV Arena sport 1) u Humskoj 1 tretiraju kao početak misije „odbrana kote dva“, jer ne bi bilo pohvalno za veliki klub da drugu godinu uzastopno ne bude ni drugi na tabeli.

Izabrane vesti

Od ekipe Sava Miloševića se očekuje da konačno počne da igra fudbal, jer je u prva četiri kola u 2020. delovala neubedljivo i neprepoznatljivo u poređenju na stilom predstavljenjim jesenas. Na posebnom ispitu biće ofanziva, pošto su za 360 minuta prolećne sezone golove dali samo Natho (dva iz penala, jedan iz slobodnog udarca), Zoran Tošić (više nije u klubu), rezervisti Bojan Matić i Lazar Marković, kao i desni bek Nemanja Miletić. Zato je duel sa aktuelnim vicešampionom prilika da konačno prorade napadači Umar Sadik ili Takuma Asano, s obzirom da treći član navalne linije, Sejduba Suma, neće igrati, jer je na Marakani dobio isključujući žuti karton, usput je i povređen.

Uz podsećanje da osim opravdano odsutnog Gvinejca, put do mreže nisu našli ni Sadik (poslednji put u Superligi pogodio na gostovanju Radu 8. decembra), ni Asano (precizan na zatvaranju 2019. u Surdulici), Grobari zahtevaju da se stranci pred tuđim golom raspucaju. Tim pre što su Nigerijac i Japanac jesenas zbirno bili precizni 22 puta.
„Svi očekujemo da naši napadači počnu da daju golove“, ne deluje zabrinuto Savo Milošević, šef stručnog štaba Parnog valjka. „Pričao sam i letos, kad je Sadika mučila neefikasnost, da će golovi doći. Uvek dođu. Bitno je da popravimo detalje u igri u odnosu na prethodne utakmice, a golovi će biti neminovnost kad sve ostalo funkcioniše“.

Partizan je jesenas u Nišu bio ubedljiv, slavio je 4:1 (dva pogotka Sadiak, po jedan Natha i Sume), ali ga muči novija tradicija okršaja sa Radničkim, jer je, pre tog meča na Čairu, dobio samo jednu od pet međusobnih utakmica. Nišlije su posle odlaska Milorada Kosanovića pretrpele poraz od Vojvodine i savladale Inđiju pred svojim navijačima. A najveći adut im je Nikola Čumić, strelac svih pet golova ovog proleća.
Partizan igra veoma dopadljiv fudbal, mi smo tu da dobrom igrom ulepšamo predstavu. Smatram da možemo da osvojimo bod protiv favorizivanih crno-belih“, nada se Aleksandar Todorovski, kapiten tima sa Čaira, na ovom gostovanju bez Nemanje Kojića, Stefana Milosavljevića, Marija Maslaća (povrede), zbog čega su na put krenuli omladinci Stefan Mitrović, Petar Ćirković i Simović.

-----------------------------------------------------------

Projektovani sastavi

SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

PARTIZAN – RADNIČKI NIŠ, 20.00 (TV Arena sport 1)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Novak Simović

PARTIZAN:  Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, L. Pavlović, Asano – Sadik. Trener: Savo Milošević.

RADNIČKI NIŠ: Ristić – Todorovski, Stevanović, Đorđević, Letić – Pantelić, Pejović – Čumić, Meleg, Subotić – Mihajlović. Trener: Radoslav Batak.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Petak

Čukarički – Spartak 4:1 (3:0)
/Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37pen, Šapić 71 - Denković 66/

Subota
16.00: (1,65) Radnik (3,80) Javor (5,50)
16.00: (3,70) Rad (3,40) TSC (2,05)
16.00: (1,80) Napredak (3,45) Proleter NS (4,80)
16.00: (13,0) Mačva (6,50) Crvena zvezda (1,22)
16.00: (1,35) Vojvodina (4,90) Mladost Lučani (9,50)
20.00: (1,38) Partizan (4,70) Radnički Niš (8,50)

Nedelja
14.00: (2,50) Inđija (3,30) Voždovac (2,85)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara