Stanković krenuo u 4-4-2: Gavrić golom počeo da traži minute

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 17:51

Crveno-beli lako slavili protiv Arisa iz Limasola – 2:0

Lider kiparskog drugoligaškog karavana, Aris iz Limasola, ne može nikako da bude pravi reper trenutnih vrednosti, ali sigurno je da će se pojedini podaci sa današnjeg meča i te kako svideti navijačima srpskog šampiona. Novi trener crveno-belih Dejan  Stanković odlučio je da u premijernom pripremnom meču ekipu posloži u formaciju 4-4-2, i na posletku uspeo da premijeru na Zvezdsinoj klupi obeleži pobedom – 2:0.

Mogla je Crvena zvezda ubedljivije da slavi, ali i trijumf protiv objewktivno mnogo slabijeg rivala donaće osmehe na putu za Beograd. Oni pravi testovi biće na programu tokom dvonedeljnog boravka u Turskoj Antaliji.

Izabrane vesti

Dakle, Stanković se u prvom poluvremenu odlučio da u samom špicu upari Tomanea i Boaćija. Na poziciji levog beka igrao je Milan Gajić, na suprotnom boku je delovao štoper Pankov, dok je Milunoviću društvo u odbrani pravio mladi Strahinja Eraković. Poverenje od prvog minuta je dobio i Željko Gavrić. Upravo se oko momka iz Ugljevika, koji je imao odličnih šest meseci u Grafičaru, mnogo toga vrtelo u igri srpskog šampiona. Krilni vezista je u devetom minutu posle serije driblinga šutirao pored gola, da bi vrlo brzo promašio zicer na asistenciju Ričmonda Boaćija.

Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu, stvarajući višak preko bokova gde su delovali Vukanović i pomenuti Gavrić... Aris je defanzivnim blokom pokušao da što duže odoleva, ali je u 35. minutu odbrana Kiprana popustila.

Veliki deo posla obavio je Milan Gajić. Prvo je dobrim prodorom napravio višak, zatim je udarcem omogućio Tomaneu da pokupi ničiju loptu i zatim proigra Željku Gavrića za laku realizaciju.

Prema ranije utvrđenom planu Dejan Stanković je posle 45 minuta promenio kompletnu postavu. Ali ostao je dosledan formaciji sa dvojicom klasičnih napadača. U drugom poluvremenu u tandemu su igrali mladi Krstović i Milan Pavkov.

Ništa se bitnije nije promenilo na terenu i posle promene kompletne Zvezdine postave. Crveno-beli su dominirali i napadali jak defanzivni blok limitiranih Kiprana. Lepu priliku propustio je Veljko Simić, tačnije golman Arisa je osujetio taj pokušaj.

Kako je vreme odmicalo fudbalerima Arisa je bilo sve teže da fizički izdrže. Najlepša akcija na meču viđena je u 69. minutu. Na sjajan pas Pavkova, reagovao je Mateo Garsija i udvostručio prednost crveno-belih.

Zanimljivo je da šansu u večerašnjem okršaju nije dobio Holanđanin Van La Para. Možda to sluti da je došlo vreme za prekid saradnje.

Crveno-beli se sutra ujutru vraćaju u Beograd, a posle dva slobodna dana u petak se sele u Belek, gde će igrati šest pripremnih utakmica.

CRVENA ZVEZDA – ARIS 2:0 (1:0)
/Gavrić 35, Garsija 69/

CRVENA ZVEZDA (prvo poluvreme, 4-4-2): Borjan – Pankov, Milunović, Eraković, Gajić – Vukanović, Petrović, Vulić, Gavrić – Tomane, Boaći.

CRVENA ZVEZDA (drugo poluvreme, 4-4-2): Popović – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Garsija, Jovančić, Nikolić, Simić – Pavkov, Krstović.

(FOTO: crvenazvezdafk.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara