Saša Ilić (©Twitter)
Saša Ilić (©Twitter)

Stanković i Nikolić kiksnuli, sad je na Iliću da brani srpsku trenersku školu

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 12:22

Nižnji Novgorod dočekuje Rubin (ponedeljak, 19) u poslednjoj utakmici 1. kola ruske Premijer lige

Znali smo i pre početka nove sezone ruskog prvenstva da će trojica srpskih stratega, koji trenutno rade u toj ligi, biti pod posebnim pritiskom. Rusi generalno nemaju mnogo ljubavi prema strancima, uvek više poštuju svoje i zbog toga velikom delu tamošnje javnosti se nije dopao pre svega to što su na klupama dva moskovska velikana Spartaku i CSKA završili Srbi, Dejan Stanković i Marko Nikolić. Svakako, nije dobro za njih što ni jedan, ni drugi tim nisu uspeli za vikend da opravdaju uloge favorita i ostvare pobede.

Najpre je u subotu CSKA odigrao samo 0:0 na gostovanju Rostovu, pri čemu jedva da je i zapretio rivalu i gotovo ništa se nije pitao na terenu. Dan kasnije, Stankovićev Spartak je izgledao još gore, zasluženo je izgubio na gostovanju Orenburgu (0:2), još Moskovljani mogu da budu zadovoljni što poraz nije bio ubedljiviji.

Izabrane vesti

Ovog ponedeljka nezahvalan zadatak da sačuva ugled srpske trenerske škole pao je na pleća Saše Ilića, koji objektivno gledano vodi najslabiju ekipu od trojice naših stratega. Ilić je na klupi Nižnjeg Novgoroda, prošle sezone je sačuvao prvoligaški status preko baraža, a u novu borbu za opstanak kreće susretom sa Rubinom (ponedeljak, 19), kod kuće.


19.00: (3,10) Nižnji Novgorod (3,20) Rubin (2,40)


Nižnji Novgorod je potpuno rekonstruisao tim tokom leta, sedmorica igrača su otišla, a čak devetorica došla. Svakako, nama najzanimljiviji je transfer Ognjena Ožegovića, koji je posle sezone u grčkoj Kifisiji došao na Ilićevo insistiranje.

Iza nekadašnjeg centarfora Crvene zvezde, Vojvodine i Partizana je veoma interesantna sezona. Nije uspeo da sačuva Kifisiji prvoligaški status, što se i očekivalo, ali se istakao ličnim učinkom od 16 golova na 30 mečeva. Dovoljno da ga je i PAOK zvao ovog leta, da bude jedna od opcija u napadu, ali više mu se dopao Ilićev poziv iz Rusije, jer će ovde imati zagarantovano mesto startera.

Ovo će Ožegoviću da bude druga sezona u Rusiji, prethodno je 2018/2019. proveo u Arsenalu iz Tule. Nije ostavio preterano dobar utisak, na 11 mečeva zabeležio je po jedan gol i asistenciju. Sada će sa Nižnjim Novgorodom probati da bude uspešniji.

Protiv Rubina će Ožegović naleteti na sunarodnike, za ekipu iz Kazanja igraju Bogdan Jočić i Nikola Čumić. Ako ne bude nepredviđenih dešavanja, vodiće direktnu borbu sa nekadašnjim štoperom Partizana, crnogorskim reprezentativcem Igorom Vujačićem.

RUSKA PREMIJER LIGA – 1. KOLO

Subota

Lokomotiva Moskva - Akron Toljati 3:2 (2:2)

/Pinjaev 28, Batrakov 38, Vorobjev 79 - Bakaev 36, Eldarušev 40/

Krila Sovjetov - Zenit 0:4 (0:3)

/Glušenkov 6, 45+2, Kasijera 18, Enrike 90+3/

Dinamo Moskva - Fakel 3:1 (3:0)

/Lepski 3, Engamaleu 21, Glađšev 28 - Markov 74/

Rostov - CSKA Moskva 0:0

Nedelja

Orenburg - Spartak Moskva 2:0 (0:0)

/Perez 62, Gurluk 67/

Ahmat - Krasnodar 1:1 (1:1)

/Kamilov 43 - Krivcov 30/

Himki - Dinamo Mahačkala 1:1 (0:1)

/Zabolotnji 52 - Šumakov 33/

Ponedeljak

19.00: (3,10) Nižnji Novgorod (3,20) Rubin (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Saša IlićOgnjen OžegovićNižnji NovgorodRubinIgor VujačićBogdan JočićNikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara