Zvezda porazom protiv Cedevita Olimpije završila ANGT turnir

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.02.20. | 16:44

Loša igra izabranika Slobodana Klipe u prvom poluvremenu

Šokantan poraz u večitom derbiju protiv Partizana sinoć, ostavio je posledice na košarkaše Crvene zvezde. Momci koje predvodi Slobodan Klipa rano danas su igrali za peto mesto na turniru protiv ekipe Cedevita Olimpije, a na kraju su doživeli još jedan neuspeh. Slovenci su slavili prilično komotno – 59:66.

Jednostavno, Zvezda je odigrala katastrofalno prvo poluvreme. Za 20 minuta košarke, momci u crveno-belim dresovima postigli su samo 19 poena, što je Cedevita Olimpija iskoristla i stekla čak 24 poena prednosti. Jesu domaći košarkaši uspeli da dobiju treću deonicu sa 16 poena razlike, ali to nije bilo dovoljno kako bi se ozbiljnije ugrozilo vođstvo gostiju.

Izabrane vesti

Samo 34% iz reketa imali su košarkaši Zvezde, a uz to su izgubili čak 19 lopti, što je Cedevita Olimpija umela da kazni, mada su i Slovenci bili potpuno dekoncentrisani u napadu, gde su loptu izgubili čak 26 puta. No, na skoku su bili odlični, imali su čak 11 više od crveno-belih, pa ne čudi što su došli do petog mesta.

Najefikasniji u Zvezdinom timu bio je Marko Mihailović sa 14 poena, a pratio ga je Vuk Dobrašinović sa poenom manje. Sa druge strane, Igor Sitnikov je ubacio 20 poena, dok je Alen Malovčić postigao 16 poena.

Košarkaši Cedevita Olimpije su od samog starta krenuli izuzetno jako, pa su prednost preuzeli na početku i nisu je ispuštali do poslednjeg zvuka sirene. Već nakon uvodnih deset minuta, Zvezda je bila u zaostatku od 15 poena (8:23), da bi na poluvremenu zaostajali sa čak 24 poena – 19:43.

Nadu da ipak neće sve biti tako crno dala je već pomenuta treća deonica, gde je Zvezda konačno zategla odbranu i prišla Zmajevima na minus osam. Međutim, Cedevita Olimpija je odigrala pametnu poslednju četvrtinu, ni u jednom trenutku nije dopustila da prednost bude ugrožena i na kraju uzdignutih ruku napušta Beograd.

Foto: Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara