Aleksandar Pešić (MN Press)
Aleksandar Pešić (MN Press)

Šta je uradio Pešić? Mađari tvrde da je bilo više incidenata…

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 11:35

Srpski napadač demantuje pisanje tamošnjih medija

Šta se dešava sa Aleksandrom Pešićem u svlačionici Dejana Stankovića u Ferencvarošu, teško je objasniti…

Mađarski klub je juče i zvanično saopštio da je srpski napadač sklonjen iz prvog tima zbog kršenja discipline, a tamošnji mediji su otkrili da se sukobio sa kapitenom i golmanom Denesom Dibušom.

Izabrane vesti

“Aleksandar Pešić je napravio disciplinski prekršaj i zbog toga je izbačen iz tima na neodređeno vreme. Interesi Ferencvaroša su najvažniji, oni ne mogu biti nadjačani individualnim interesima pojedinih igrača“, napisala je PR služba Ferencvaroša.

Međutim, Pešić je u izjavi za Informer demantovao da je izbačen iz tima već da ima slobodne dane.

“Tvrdim da nije bilo nikakvog sukoba i da je to glupost. Do srede sam u Beogradu, imamo tri dana slobodno i od četvrtka sam ponovo na raspolaganju stručnom štabu. Nije uopšte tako kako su mediji predstavili. Došlo je do male nesuglasice sa golmanom oko neke lopte, ali to se svakodnevno dešava u svim klubovima i u svakoj svlačionici je to normalna pojava. Tvrdim da je to istina i umoran sam od priča rekla-kazala”, izjavio je Aleksandar Pešić za Informer.

Danas mađarski mediji idu korak dalje i otkrivaju da nije bio u pitanju samo incident sa Dibušom. Najpoznatiji mađarski sportski medij Nemzeti sport piše da je Pešić izbačen iz ekipe zbog još nekih ispada u prethodnom periodu. Sukob sa Dibušom je bila sam kap koja je prelila čašu jer je Pešić i pre toga imao serijsko kršenje discipline.

Pešić je od dolaska u Ferencvaroš postigao 12 golova na 29 mečeva u svim takmičenjima i u prvom delu je u većem broju utakmica bio starter. Međutim, otkako je Ferencvaroš zimus doveo Kenana Kodra, Pešićeva situacija se pogoršala. Na poslednjih šest prvenstevnih mečeva nijednom nije bio starter, a u tri meča nije ni ušao sa klupe.

Prvi špic Fradija je mađarski reprezentativac Barnabas Varga koji je u 30 mečeva dao 26 golova, dok se novajlija Kodro na sedam utakmica nije upisao u strelce.


tagovi

Aleksandar PešićFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara