Šta je “protokol” o kojem priča Solskjer? Prva rasistička uvreda i Mančester Junajted ide sa terena!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.19. | 21:14

Englezi sve više pritiskaju UEFA po pitanju rasizma

Ako je suditi po engleskim medijima, najveća „pobeda“ Partizana sutra uveče bi bila da utakmica prođe bez uvreda na rasnoj osnovi. O fudbalu se manje pisalo prethodnih dana i još manje pričalo na konferenciji za novinare Mančester Junajteda u Humskoj.

Forsirani su i menadžer Solskjer i defanzivac Megvajer da pričaju o rasizmu, a kao povod je uzet meč između Bugarske i Engleske pre desetak dana u Sofiji, kada su se naše komšije baš „istakle“ vređajući tamnopute fudbalere sa Ostrva.

Izabrane vesti

Podsećaju engleski novinari i da su navijači Partizana imali ranije rasističke ispade, da je klub zbog toga bio kažnjavan. Mi bismo rekli da to nije baš tako, ni toliko koliko se o tome bruji, ali...
Posle onog što se desilo u Bugarskoj pričali smo sa momcima. I upoznali smo ih sa protokolom. Ali, verujem u dobro u ljudima i da će atmosfera biti fantastična. Verujemo u UEFA i u reči Sava Miloševića, da će meč biti proslava fudbala“, rekao je Ole Gunar Solskjer u Humskoj.

O kakvom se "protokolu" radi? Engleski mediji pišu i to guraju u naslov, da po protokolu UEFA, Mančester Junajted ima pravo - a to će i učiniti, ako do toga dođe - da u slučaju prve uvrede na rasnoj osnovi - napusti teren!

Samo podsećanja radi, pored Partizana i Crvene zvezde, koji su već kažnjavani ove sezone, nedavno je na udaru bio i Fudbalski savez Crne Gore, koji je takođe kažnjen zbog ovakvih ispada i to na utakmici baš sa Engleskom. A, vrhunac je bio pre nekoliko dana u Bugarskoj, gde su na udaru bili igrači Gordog Albiona, a meč u Sofiji je dva puta bio prekidan u prvom poluvremenu.

Sve veći pritisak Fudbalski savez Engleske vrši na UEFA po ovom pitanju. A, čisti i svoje dvorište, jer pljušte kazne za navijače na Ostrvu koji bace sa tribina uvredu za tamnopute fudbalere. Oprosta nema, tolerancija nulta. Zato sutra uveče u Humskoj „milion“ oči će biti uprte u navijače Partizana. Test jednak onom koji će imati igrači na terenu. 

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara