Pogodak Skamake (Reuters)
Pogodak Skamake (Reuters)

Šta je Boginja Bogu zgrešila? Pogodila tri stative, a trebalo je sve da reši (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.24. | 20:40

Festival promašaja Atalante u Lisabonu, mada je i Sporting bio malerozan

Zavrteo je početkom drugog poluvremena Ruben Amorim glavom. Takav čovek, pobednik, koji nikad ne odustaje. Delovao je kao da se predao. Razumljivo, video je da mu je tim ubijen u pojam i da ne može ni makac. Njegov kolega Đanpjero Gasperini se rukama razmahao tek pred kraj meča, motivisan promašajima, jer je Atalanta igrački „razmontirala“ Sporting, a ostala bez nagrade u vidu pobede u prvoj utakmci osmine finala Lige Evrope – 1:1.

Portugalci su se bavili fudbalom 20 minuta. Preostalih 70 pripalo je Italijanima, sposobnim da drže čas na stadionu „Žoze Alvalade“, a nesposobnim da za dva koplja bolju partiju krunišu pobedom, iako su je po svemu zaslužili. Boginja provincije je podsetila na izdanja pre nekoliko sezona kad je bila hit u Ligi šampiona i iz njene perspektive deluje srcecepajuće što nije trijumfovala na tuđoj teritoriji.

Izabrane vesti

Mogla je. Da ne preteramo – morala. Može da se polemiše da li je imala sreće, da li je Fortuna bila saveznik Lavova, međutim, retko kad se na utakmici međunarodnog karaktera desi da neki tim triput pogodi stativu. Kao da viša sila, sam Bog, nije dao Dei da pobedi. U prvom delu najpre desni spoljni Emil Holm u stativu, potom špic Đanluka Skamaka, a u drugom Ademola Lukman posle sjajnih poteza opet u konstrukciju gola. Gledali su gosti ka nebu i nisu dobili pomoć. Kao da ih je neko prokleo.

Ovako su dobili samo ohrabrenje u vidu izjednačujućeg pogotka Đanluke Skamake. Njegovog drugog ove sezone Sportingu, pošto je bio precizan i u Bergamu, a sedmog u poslednje dve sezone evropskih takmičenja, što ga čini najefikasnijim Italijanom koji je od leta 2022. igrao pod okriljem UEFA. Slaba je to uteha članu Serije A, jer je mimo stativa stvorio još makar pet izglednih situacija za pogodak, bombardovao kazneni prostor domaćina, ali nije vredelo.

Baš kao što Sportingu nije vredelo rano vođstvo u režiji Paulinja, snalažljivog na pas Trinkaa. Posle toga sastav Rubena Amorima je stao. Kao da je prestao da igra. Ili ga je Atalanta naterala da se pogubi. A možda ima i do odluke trenera da najboljeg strelca tima, Viktora Đekereša ostavi na klupi i pošalje na teren tek početkom drugog poluvremena, međutim, ni Šveđanin nije pomogao, te ekipa iz Lisabona ni iz trećeg pokušaja u sezoni (sastali se u grupnoj fazi) nije našla način kako da savlada Atalantu, iako je u drugom delu Sebastijan Koates, takođe, uzdrmao stativu.


LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Sporting – Atalanta 1:1 (1:1)

/Paulinjo 17 – Skamaka 39/

Četvrtak

18.45: (9,00) Karabag (5,00) Bajer Leverkuzen (1,40)

18.45: (2,20) Roma (3,45) Brajton (3,25)

18.45: (3,90) Sparta Prag (3,50) Liverpul (1,95)

21.00: (1,57) Benfika (4,00) Rendžers (6,00)

21.00: (2,60) Frajburg (3,40) Vest Hem (2,85)

21.00: (1,48) Milan (4,30) Slavija Prag (7,00)

21.00: (2,00) Marselj (3,50) Viljareal (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đanluka SkamakaPaulinjoAtalantaSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara