Šta ima Zvezda, a nema Jang Bojs?

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.08.19. | 08:07

I o babarogama sa kojima su se izborili crveno-beli

Igrače Crvene zvezde, kao i veliku većinu dece na ovim prostorima u ranom odrastanju su sigurno plašili babarogama. Kako one izgledaju , kada se pojave na terenu, spremne da vas odvuku u vir prosečnosti, tim Vladana Milojevića je video prošle noći u Bernu. Barem u uvodnom delu meča. Ofanzivna trojka Jang Bojsa u sastavu Asale, Nsame i Ngamelu bila je perosnifikacija sportskih babarogi, kojima se priključivao i desni bek Lotomba. Zvezda je bila žrtva ludačkog, divljeg i brzog tempa švajcarskog šampiona, koji su uspešno dirigovali pomenuti igrači. Niste mogli da ih uhvatite ni za glavu, ni za rep.

Ali ključ je u onoj konstataciji „Zvezda je bila žrtva“. Činilo se u tim trenucima dominacije Jang Bojsa da Crvena zvezda u svojim redovima nema takvu klasu, odnosno brzinu. I da će stradati na poslednjoj prepreci na putu ka Ligu šampiona. Nastavak meča je doneo drugačiju sliku, mada je, ruku na srce, Jang Bojs bio bliži pobedi. Ima Crvena zvezda nešto što tim iz Berna, i kad je uključen na trofaznu struju – nema. Kokteli tih kvaliteta grejaće optimizam navijača Crvene zvezde do narednog utorka, kada će definitivno postati jasno na koju stranu će otići dvomeč.

Izabrane vesti

OCENE – ZVEZDA: Od Degeneka boljeg teško da će naći! Životinjski refleksi Borjana i čarobnjaštvo Marina

Teorija kaže da će Asane, Ngamelu i Nsame u Beogradu imati mnogo prostora da pokažu šta znaju. Igraće se na velikom terenu, ali ne i na veštačkoj travi koja dodatno ubrzava i onako brze švajcarske adute. Međutim, i Crvena zvezda će imati mnogo toga da izvuče iz asortimana tek otvorene robe.

Da počnemo sa tima da će Vladan Milojević imati veću mogućnost za kombinovanje i pravljenje idealne postave. Kartone su očistili štoper Milunović i vezista Dušan Jovančić, momci koji bi skok igrom i jakim duelima trebalo da bar malo ponište snagu i izrazitu fizičku moć Ngamaleua. Plus kao još jedna bitna opcja mogao bi da se otvori i Milan Pavkov.

Dalje, Crvena zvezda, predvođena Vladanom Milojevićem, navikla je da živi ovakve utakmice. Od onog Krasnodara, do Salcburga, i Kopenhagena stalno je bila u horor i triler situacijama. I nekako preživljavala. Dakle, psihoza koja će se od danas do utorka u 21 čas osećati u celoj Srbiji zbog velike revanš utakmice ni za jotu ne bi smela da poremeti Milojevićeve nacrte. A to je jako bitno, jer Švajcarci tek treba da pokažu da li su spremni da izdrže opasne dane visokog napona. Posebno, što će protiv sebe imati 60.000 navijača.

Elem, Jang Bojs se prethodnih godina u Evropi profilisao kao dobar domaćin. Na poslednjih 15 evropskih gostovanja imaju samo jedan trijumf. Istina, taj su ostvarili avgusta prošle godine kada su protiv Dinama iz Zagreba, baš kao i sad protiv Crvene zvezde, visili za plasman u Ligi šampiona. Posle remija u Bernu i vođstva Modrih uspeli su da preokrenu rezultat u maksimirskoj šumi. Sada će ih testirati Crvena zvezda.

Mnogo puta smo već apostrofirali brzinu i fizičku snagu ofanzivnog trilinga Jang Bojsa, kojem će se pridodati i Oro, ali isto tako činjenica je da Švajcarci u svojim redovima nemaju klasnog igrača poput Marka Marina. Bivši reprezentativac Nemačke je ponovo pokazao da je igrač iz Lige šampiona. Kada se gracioznošću i talentom poigravate sa rivalima, onda je nekako red da vas fudbalska sudbina časti golom. Marinu se to nije desilo u Bernu, što znači da bi u Beogradu sve moglo da bude nadoknađeno. Koliko je zapravo Marin dostojan top nivoa govori još nešto. Svi rivali Crvene zvezde sigurno znaju da je on taj koji pravi višak. Skautiraju ga. Čuvaju ga. Udaraju ga. Ali ideolog igre i pored svih analiza i pojačanje pažnje uspeva da sačeka momenat.

Nedostajalo mu je sreće, kao Mateu Garsiji snage. Argentinac ima pet dana fore da se podigne, mada će u tako kratkom vremenskom intervalu i dalje biti daleko od maksimuma. Poslednji takmičarski meč odigrao je u martu. Dovoljno će biti da jednm pobegne kao u 46. minutu prvog meča, ili napravi jednu asistenciju kao onu ka Marinu.

Ispod radara, najviše zbog Matea Garsije, prošao je učinak Tomanea. Igrao je samo deset minuta, ali je ostavio više nego pristojan učinak. Ne govorimo o opasnosti koju je stvarao, ali je energijom, sposobnošću da izdrži duel, Portugalac uspevao da odmori odbranu. Odradio je lep posao za ekipu, što znači da se nametnuo kao ozbiljna opcija za revanš. Jako ozbiljna opcija.

Ima, dakle, stvari koje Jang Bojs nije video od Zvezde...

FOTO: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara