Rajola u „glavu“: Ovog leta želim da odvedem velikog igrača u Real Madrid

Vreme čitanja: 4min | čet. 19.03.20. | 09:22

Najveća dva favorita su Pol Pogba i Erling Haland

Pol Pogba je uvek bio drag igrač Zinedinu Zidanu. Ipak, lideri Real Madrida nikada nisu bili do kraja ubeđeni u njegovo dovođenje, iako je istina da su u nekoliko navrata pregovarali sa Minom Rajolom, Francuzovim menadžerom, u potrazi za dogovorom.

Ranije su odnosi bili zategnuti, ali kako piše Marka sada su oni dobri. Postoji dijalog Rajole i Hoze Anhela Sančeza, koji se završio tako što je Areola postao fudbaler Real Madrida.

Izabrane vesti

Upravo je Mino Rajola dao intervju za madridsku Marku i pozabavio se time kako izgleda panorama oko njegovih najboljih igrača. Najjača poruka koju je poslao je da želi ovog leta da dovede velikog igrača u Real Madrid.
"Pol prolazi kroz težak period, ali da budemo jasni, jer su u Engleskoj veoma osetljivi, Pogba se koncentriše na to da kraj sezone sa Mančester Junajtedom bude sjajan. Želi da se vrati u tim i da pomogne Junajtedu da se domogne Lige šampiona", kaže Rajola, a prenosi Marka.

Poruka navijačima Mančestera je poslata, ali... Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kako će izgledati njegov put na leto. Posebno jer Pogbi ističe ugovor 30. juna 2021. godine.
"Ne znamo šta će se dogoditi. Danas to ne znamo. U ovom momentu mu je klub bitan, a posle toga, videćemo. Postojalo je ranije veliko interesovanje za Pogbu, ali nije bilo izvodljivo. Prošla godina se više ne računa. Videćemo šta će se dogoditi", očigledno Rajola ostavlja prostora za ovo leto i priče o mogućem prelasku Pogbe u Real.

Međutim, ima Rajola još jednog keca u rukavu, i to kakvog! Erlinga Halanda. Momka koji je posle samo dva meseca u Borusiji Dortmund ostavio celo evropski fudbal u čudu.

Naravno da Rajola zna kakvu "zlatnu koku" poseduje.
"On je jako bitam biser. Lepo je videti ga kako igra i kako se razvija kroz svaku utakmicu. Niko nije mislio da će njegova adaptacija na Bundesligu i Ligu šampiona, Borusiju, biti ovako dobra. Niko to nije očekivao. Nije lako proći iz Austrije u Nemačku i pokazati takav nivo. Još on ima da raste. Biće u Dortmundu koliko je to potrebno. Istina jeda je to igrač koji je doživeo veoma brz napredak, toliko brz da je to retko komogao da zamisli. Nije bio siguran da je pravo vreme za napuštanje Salcburga kada ga je napustio... Nisam sigran da će ovog leta napustiti Dortmund", rekao je Rajola.

Rajola sada ima dvojicu igrača za koje je Real zainteresovan. Zna Rajola da mu je odnos sa Kraljevskim klubom dosta bolji, tako da mu je želja da ovog leta napravi veliki transfer upravo na Santjago Bernabeu.
"Moji odnosi sa Real Madridom su veoma dobri. U kontaktu sam sa Hozeom Anhelom i volim da sa njim razgovaram o fudbalu jer me njegovo mišljenje interesuje. Imam veliku nadu da ću jednog dana odvesti velikog fudbalera u Real Madrid. Sada imam Areolu, ali to je pola operacije jer je u pitanju pozajmica. Želim potpun posao i potrudiću se da to učinim ovog leta. Bio bi to ponos za mene i za moje igrače jer je Real Madrid veliki klub", otvoreno je rekao Rajola za Marku.

Pol Pogba se nije stavljao po strani niti je odbijao da igra, ali je već rekao ljudima u Mančesteru da želi da ide i da mu je želja da pređe u Real Madrid. Njegovi brojni sastanci sa Zidanom, poslednji je bio u novembru u Dubaiju, hrane glasine i mogućnost da će im se ukrstiti putevi posle nekoliko neuspešnih pokušaja, piše Marka.

Prošlog leta je Pogba izrazio želju da pređe na Santjago Bernabeu. Postojali su pregovori, ali Real nikada nije napravio prvi korak, uvek je čekao pre nego što je dao konačan odgovor. Zidan je pritiska, ali je uprava oklevala. Plata je bila jedan od problema u celoj priči.

A pitanje je i da li će na leto Realu odgovarati da dovede igrača koji je ove sezone odigrao samo osam utakmica, a sa kojim bi "ugušio" neke od svojih mladih igrača na sredini terena.

Haland jeste privukao pažnju Real Madrida svojim dosadašnjim igrama, ali Marka piše da Real još nije napravio neki konkretan korak u tom smeru. Pratili su igre, gledali utakmice, ali nisu kontaktirali ni Rajolu niti nemački klub.

Dobri odnosi koje Real ima sa ljudima oko Halanda mu daju mirnoću da, ako to zatreba, može da aktivira otkupnu klauzulu od 75.000.000 i da dovede Halanda. Real i Dortmun imaju dobre odnose, Real sada ima dobre odnose i sa Rajolom...

Biće to zanimljivo ispratiti u narednom prelaznom roku. Kada ga bude...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara