Šta će biti ako Kolarov postane štoper i u Romi?

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 10:45

Fonseka planira od Tumbakovića...

Osnova pozicija levi bek. I to izuzetan levi bek za potrebe Serije A. Ubacuje se Aleksandar Kolarov na protivničku polovinu, centrira, šalje projtekile sa distance, daje i namešta golove, ali bi lako moglo da se desi da u bliskoj budućnosti postane – štoper. Takva ideja rodila se u Trigoriji posle saznanja da je iskusni defanzivac poslednje tri utakmice za reprezentaciju odigrao u srcu odbrane.

Gazeta podseća da je Srbija na tim mečevima – prijateljski protiv Paragvaja i dva kvalifikaciona za EUROP, sa Litvanijom i Luksemburgom – zabeležila sve tri pobede, uverava da je baš prekomenada Kolarova donela sreću Orlovima, mada je isto tako činjenica da smo tumbanjem poslednje linije došli u situaciju da primimo po gol, a u pre dva dana i dva, od objektivno slabijih selekcija. No, u Rimu očigledno prate sve korake Aleksandra Kolarova i najavljuju kako ne bi bilo iznenađenje da Paulo Fonskea prepiše recept od Ljubiše Tumbaković i preseli kapitena našeg državnog tima u središte poslednje linije.

Izabrane vesti

U tom slučaju poziciju bi izgubio ili Federiko Facio ili Kris Smoling. Možda pre pozajmljeni fudbaler Mančester junajteda, koji iako igra sjajno na Olimpiku, sam ističe kako mu ostanak u Seriji A nije u interesu i da će se na leto vratiti na Ostrvo da pokuša da se izbori za bolji status na Old Trafordu. Kako Roma mora da gleda u budućnost, možda joj je isplativije da dobije štopera iz sopstvenih resursa, nego da izađe na tržište i kupuje ga, bez sigurnosti da će odabirom igrača pogoditi. Naravno, nije ni Kolarov baš na pomenutim reprezentativnim utakmicama uverio da je štoper, ali kako je pre šest dana proslavio 35. rođendan jasno je da neće moći još dugo da šparta aut linijom, a dosta je primera igrača njegovih dobi koji su se pomerali u središnjicu odbrane i postajali sasvim zahvalni štoperi, gde je energetkska potrošnja manja. Penali i slobodni udarci svakako bi mu ostali u opisu posla, pa bi mogao da zadovoljni golgeterske prohteve.

Eventualna prekomanda Aleksandra Kolarova na mesto štopera omogućila bi i Leandru Spinacoli da napokon zaigra na poziciji koja mu odgovara. Bivši fubaler Juventusa, koga je Vučica kupila za 29.500.000 evra ove sezone igra uglavnom kao desni bek – Fonskea u Aleksadra Florencija nema poverenja, a Davide Zapakosta je povređen - ali se tu snalazi slabije nego na sprotnom kraju terena, tako da i on navija za pomenutu opciju.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara