Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Šta ako “pukne” sa Vlahovićem? Šestorica kandidata da ga zamene

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 19:18

Čeka se odgovor Srbina i sprema plan B

Odradio je Juventus bombastičan prelazni rok, potpuno promenio izgled tima, izgradio temelje za narednih nekoliko sezona i sada mu je apsolutni prioritet status Dušana Vlahovića.

Juventus je već počeo pregovore sa Vlahovićevim agentima oko novog ugovora. I tri pregovori bi mogli da potraju mesecima jer je reč o komplikovanoj i skupoj operaciji. Juventus je na velikoj raskrsnici sa Vlahovićem.

Izabrane vesti

Ugovor i amortizacija srpskog napadača koštaju Juventus 82.000.000 evra u ovoj i sledećoj sezoni kada se saradnja završava. Juventusov plan je da produže ugovor, ali pod drugačijim uslovima. Suštinski, Juve želi da Vlahović “rastegne” ugovor na godinu ili dve i da mu smanji platu na oko 9.000.000 evra neto po sezoni. Trenutno je ona 12.000.000 evra i najskuplji je igrač Serije A.

Klub iz Torina je prethodno leto završio u minusu od oko 100.000.000 evra zbog poteza prethodnih čelnika Andree Anjelija i Fabija Paratićija što su veliki gubici koje vlasnik Egzor želi da smanji. Zato je limit za plate novih igrača postavljen na oko 5.000.000 evra neto i to je granica iznad koje će biti samo retki izuzeci, a Vlahović je najvažniji.

Srpski napadač je prethodnih godina bio žrtva filozofije Maksa Alegrija i nije mogao da pokaže pun potencijal. Sa Tijagom Motom na klupi i totalnom promenom stila igre, Vlahovića možda čekaju zlatne godine karijere. Ali, pod uslovom da igra za nešto manji novac.

Ako do zime ne prihvati Juventusove uslove, klub iz Torina će morati da razmišlja o prodaji već narednog leta kada Srbin uđe u poslednju godinu ugovora. Zato u Kontinasi za svaki slučaju spremaju i plan B. Prodaja Vlahovića bi značila da Juventus mora da dovede novog špica. Italijanski mediji barataju listom od šest imena o kojima Juventus razmišlja.

To su Džonatan Dejvid koji je u poslednjoj godini ugovora u Lilu, Viktor Đekereš iz Sportinga čija klauzula je 100.000.000 evra, Viktor Bonifejs iz Leverkuzena, Benjamin Šeško iz Lajpciga, Santjago Himenez iz Fajenroda i Samu Omoridion koji je ovog leta pršao iz Atletika u Porto. Đekereš i Šeško su najmanje realne opcije zbog konkurencije iz Premijer lige, Bonifejs i Omorodion imaju sveže ugovore, tako da Dejvid i Himenez ostaju možda najrealnije opcije.

Ali, svi oni su na čekanju dok Dušan Vlahović ne odgovori na ponudu.



tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara