Boris Popović (AFP)
Boris Popović (AFP)

Srpski štoper ide u Anderleht za 3.000.000 i bonuse

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.01.24. | 17:00

Đenova ga htela kao zamenu za Dragušina

Dve i po godine kaljenja i stasavanja u Monakovoj filijali Serkl Brižu su se pokazale kao dobra odluka srpskog štopera Borisa Popovića (23) pošto mu se sada sprema iskorak u karijeri.

Prema poslednjim informacijama, Popović je blizu transfera iz Serkl Briža u Anderleht. Tri strane su i dalje u opregovorima oko detalja ali bi dogovor trebalo da bude ozvaničnen narednih dana. Anderleht će za angažman Popovića platiti 3.000.000 evra i bonuse.

Izabrane vesti

Boris Popović je rođen i odrastao u Francuskoj ali je prošao kroz mlađe selekcije Srbije. Ponikao je u Turu odakle ga je kao talentovanog 17-godišnjaka ugrabila skauting služba Monaka. U Kneževini je igrao za mladi i B tim, ali do najjače selekcije nije došao usred jake konkurencije. U leto 2021. je otišao na kaljenje u filijalu Serkl Briž sa kojom je potpisao trajni ugovor. Ubrzo je postao standardan u poslednjoj liniji zeleno-crnih i skrenuo pažnju jačih klubova.

Želela ga je i Đenova koja traži zamenu za Radua Dragušina ali je Anderleht bio uporniji. Srpskom defanzivcu se nije menjala zemlja i nastaviće karijeru u najvećem belgijskom klubu. Tamo ga čeka konkurencija u vidu veterana Jana Fertongena i najvećeg klupskog projektka Zena Debasta (20) koji će najverovatnije na leto promeniti sredinu i ostvariti višemilionski transfer.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Boris Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara