Strahinja Pavlović (Printscreen)
Strahinja Pavlović (Printscreen)

'Srpski' Salcburg pred kolapsom, u utakmicu sezone bez Pavlovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 03:16

Bivši štoper Partizana pogodio u porazu od Klagenfurta, ali je i dobio žuti karton te će propustiti derbi sa Šturmom za vikend

Otkako je 2005. godine pao u ruke Red Bula, Salcburgu nije bilo ravnog u Austriji. Četrnaest titula prvaka države od kojih deset zaredom, ali bi ove godine mogao da dođe kraj decenijskoj vladavini Bikova.

Četiri kola pre kraja šampionske trke Salcburg više nije lider pošto je u 29. rundi plej-ofa doživeo težak poraz na gostovanju Klagenfurtu (4:3), istoj ekipi koju je savladao pre samo četiri dana...

Izabrane vesti

Aktuelni šampion Austrije, čije boje brane i trojica srpskih fudbalera Strahinja Pavlović, Aleksa Terzić i Petar Ratkov, u plej-of je ušao sa četiri boda prednosti u odnosu na Šturm, ali posle serije loših rezultata za istim zaostaje tri boda. Salcburg je doigravanje otvorio petardom protiv Hartberga, potom tukao i Šturm minimalnim rezultatom, ali je sve krenulo nizbro nakon što je od ekipe iz Graca poražen u Kupu. Usledio je remi sa Rapidom, potom ga je savladao LASK, te je uprava reagovala Gerharda Štrubera sredinom maja.

Činilo se da je šok terapija sa Onuro Džinelom upalila nakon što je Salcburg u prošlom kolu savladao Klagenfurt, da bi mu isti rival u sredu uveče na svom terenu opalio šamar realnosti nanevši mu prvi poraz u međusobnim okršajima posle devet vezanih utakmica. I to nakon što je na poluvremenu imao dva gola zaostatka!

Karim Konate je već u 18. minutu obezbedio svom timu 'plus dva', ali je domaćin u nastavku režirao senzacionalan preokret na krilima trostrukog strelca Endrjua Irvinga, veziste kojeg je Klagenfurt letos prodao Vest Hemu za nešto manje od 2.000.000 evra, ali i uspeo da ga zadrži na pozajmici do kraja sezone.

Poraz Salcburga u finišu meča uspeo je da ublaži Strahinja Pavlović pogotkom posle kornera, ali je odmah potom zaradio žuti karton zbog protesta, te će propustiti utakmicu sezone sa Šturmom za vikend.

"Posle vođstva od 2:0, neshvatljivo više nismo imali intenzitet i energiju na terenu koju inače imamo. Klagenfurt je tada iskoristio naše greške. Nemam objašnjenje za ovaj povratak, jer smo pre nekoliko dana igrali zaista dobar fudbal protiv istog tima. Svi u svlačionici bili su krajnje razočarani. Nerviva me činjenica da će Pavlović propustiti utakmicu sa Šturmom u nedelju. Poraz od Klagenfurta ne menja činjenicu da nas u nedelju čeka pravi obračun", izjavio je Džinel na konferenciji posle meča.

Pavlović je odigrao svih 90 minuta, ali je i pored postignutog gola bio jedan od petorice fudbalera Salcburga koje je Kronen Zeitung ocenio 'jedinicom', najslabijom ocenom, jer je, obrazlaže pomenuti medij ocenu, 'nesvojstveno njemu bio plašljiv u duelima' i pride 'nepotrebno dobio žuti karton zbog kojeg je suspednovan za utakmicu protiv Šturma'. Ratkov i Terzić ostali su neocenjeni, jer su u igru ušli u 79. odnosno 85. minutu, mada je Ratkov baš pre Pavlovićevog gola pogodio stativu...



tagovi

Strahinja PavlovićAleksa TerzićPetar RatkovAustrija 1Red Bul SalcburgSalcburgAustrija Klagenfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara