Srpski reprezentativac izgubio mesto startera

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.12.20. | 16:24

Korona ga preselila na klupu

Srpski golman Đorđe Nikolić se kao tinejdžer otisnuo preko granice i 2016. godine prešao iz Jagodine u Bazel što je bio iznenađujući transfer za ovdašnje fudbalske prilike.

Strpljivo je gradio karijeru u Švajcarskoj, napredovao na pozajmicama u Šafhauzenu, Tunu i Arauu da bi se uoči prošle sezone vratio u prvi tim Bazela i počeo borbu za mesto prvog golmana. U finišu prvenstva se izborio i postao starter. I ovu sezonu je počeo kao prvi izbor novog trenera Ćirijaka Sforce, ali je sada izgubio poverenje legendarnog Švajcarca.

Izabrane vesti

Posle staža u mladoj reprezentaciji, Nikolić je nedavno dobio poziv selektora Ljubiše Tumbakovića ali nije dobio šansu da brani jer je uoči meča sa Rusijom saznao da je pozitivan na korona virus. Zbog toga je propustio četiri utakmice Bazela u prvenstvu. Kada se oporavio, morao je da se zadovolji mestom na klupi.

Austijanac Hans Lindner je letos došao da bude rezerva Nikoliću, ali je iskoristio odsustvo srpskog golmana i dobrim odbranama se ustalio na golu. Iako je Nikolić bio u konkurenciji za poslednja dva prvenstvena meča, Sforca se odlučio da zadrži Lindnera na golu. Ko je prvi golman Bazela, definitivno će da se zna u sredu kada Bazel igra veliki derbi sa Jang Bojsom za prvo mesto. Ako Sforca i u tom meču ukaže poverenje Lindneru, onda je pred Nikolićem težak zadatak da se izbori za povratak među stative.


tagovi

BazelĐorđe Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara