Uroš Sremčević i Jovan Mijatović (©Starsport)
Uroš Sremčević i Jovan Mijatović (©Starsport)

Sremčeviću selidba u drugi rang nije kazna već velika šansa

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.08.24. | 11:38

Napadaču Crvene zvezde godinu dana stariji Jovan Mijatović mora da bude zvezda vodilja

Imao je Uroš Sremčević više od sedam meseci fore da se nametne treneru Crvene zvezde Vladanu Milojeviću i izbori za minute u prvom timu. Nije uspeo. Cena od 2.000.000 evra isplaćena lučanskoj Mladosti potvrda je da ima talenat, ali 18-godišnji napadač će morati još mnogo da radi na sebi da bi bio ozbiljna konkurencija Šerifu Endijaju i Brunu Duarteu. Neophodne minute tražiće na dvojnoj registraciji u filijali Grafičaru, koju već ove subote od 17.30 časova čeka meč 2. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije sa Trajalom iz Kruševca.

Sremčević će moći tokom sezone nesmetano da igra i za Zvezdu i za Grafičar. Za sada će igrati u drugom rangu, a ako bude potrebe Milojević će ga vratiti u prvi tim. Dok Endijaj i Duarte daju golove u kontinuitetu, a zasad su u sjajnoj formi, neće biti potrebe.

Izabrane vesti

Međutim, prekomandu u Grafičar mladi napadač nikako ne sme da shvati kao kaznu, već kao veliku priliku. Pod palicom Marka Neđića imaće priliku, pre svega, da popravi svoju realizaciju. Ako se raspuca u Mozzart Bet Prvoj ligi, u kojoj će prvi put u karijeri da igra, biće nagrađen.

Najbolji dokaz ima u godinu dana starijem Jovanu Mijatoviću, sadašnjem centarforu Njujork Sitija, koji je pre dve godine bio u identičnoj situaciji kao Sremčević. Mijatović je takođe morao na kaljenje u Grafičar, prvih osam kola u sezoni 2022/2023 je odigrao u Mozzart Bet Prvoj ligi, što mu je bilo dovoljno da pokaže da je klasa iznad ovog takmičenja.


17.30: (2,70) Trajal (3,15) Grafičar (2,55)


Mijatović je postigao gol u 2. kolu protiv Loznice, potom i u 4. protiv IMT-a, a zatim se u strelce upisao i protiv RFK Novog Sada i Trajala (dva gola). Upravo taj meč protiv Kruševljana bio je znak da ga Zvezda vrati među prvotimce, a pod komandom Miloša Milojevića je polako počeo da ulazi u ekipu. Doduše, nije imao ni toliko vremena za Grafičar, pošto je igrao Ligu šampiona za mlade. U narednoj sezoni ponovo se Mijatović vratio na kratko u filijalu, pre nego što ga je Barak Bahar i definitivno promovisao u prvog napadača.

Da li može Sremčević nešto slično? To je glavno pitanje koje postavljaju odgovorni na Marakani. Do odgovora će doći tek posle nekoliko utakmica Mozzart Bet Prve lige, pod uslovom da Sremčević bude starter.

Pritom, neće mu Neđić tek tako pokloniti minutažu. Moraće da je zasluži, jer konkurencija u napadu Grafičara je žestoka. Letos je iz Čukaričkog doveden jedan od najboljih igrača Omladinske lige Nikša Delibašić, a od napadača tu su još Embup Babakar, Veljko Mladenović, Šedrak Čarls, Mihajlo Spasojević i Milenko Mijatović.

Na premijeri nove sezone Grafičar je savladao Slobodu iz Užica sa 3:1, a golove su postigli Andrija Maksimović (iz penala), Veljko Mladenović i Embup Babakar.

Trajal, koji je prošle sezone u trećem rangu završio takmičenje sa svih 30 pobeda doživeo je debakl na otvaranju Mozzart Bet Prve lige, u Užicu ga je savladao Borac 1926 sa 4:0.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Subota

17.30: (2,80) Mladost GAT (3,00) Voždovac (2,55)

17.30: (1,67) Sloven Ruma (3,50) Borac 1926 Čačak (5,10)

17.30: (2,70) Trajal (3,15) Grafičar (2,55)

17.30: (2,45) OFK Vršac (3,00) Javor (2,95)

Nedelja

17.30: (2,00) Inđija (3,20) Zemun (3,70)

17.30: Dubočica – Radnik Surdulica

17.30: Smederevo 1924 - Mačva

19.00: Sloboda – Radnički Sremska Mitrovica

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeGrafičarUroš SremčevićFK TrajalJovan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara