Aleks Moreno protiv Mančester junajteda (©Reuters)
Aleks Moreno protiv Mančester junajteda (©Reuters)

Srećna žrtva Aleks Moreno na pregledima u Aston Vili, transfer težak 15.000.000 plus 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.01.23. | 10:45

Betis nema mnogo izbora

Godinama već jedan od najboljih igrača ekipe, ali Betis ovog puta nije imao izbor. Kako je i sam predsednik Anhel Halo rekao: dogorelo je kada su članovi upravi shvatili da će morati da iz svog džepa plaćaju ne bi li registrovali igrače. Aleks Moreno je morao da bude žrtvovan. Možda i na njegovu sreću, jer će karijeru nastaviti u Premijer ligi, tačnije u Aston Vili.

Iskusni levi bek je već otputovao na lekarske preglede u Birmingem i mada tek treba da se sa Vilom dogovori oko detalja saradnje svima je jasno da je posao na pomolu.

Izabrane vesti

Betis će dobiti obeštećenje od fiksnih 15.000.000 evra, piše lokalni Estadio Deportivo, a dodatnih 2.000.000 evra moglo bi da mu legne na ime bonusa.

Neće međutim sav novac i ostati na Betisovom računu, jer 20 odsto od profita sleduje i Rajo Valjekanu, koji ga je 2019. za 7.000.000 evra i prodao Andalužanima. U najboljem slučaju, dakle, Raju bi moglo da pripadne i do 4.000.000 evra.

Čini se dosta dobar posao za Vilu, jer Moreno je ove sezone propustio samo jednu prvenstvenu utakmicu u Španiji. Upisao je tri asistencije. Sezonu ranije sve skupa četiri u Primeri, ali uz pet golova. Kvalitetan bek, nema sumnje, samo je pitanje kako će se prilagoditi na fizički izazovniji fudbal u Engleskoj.



tagovi

Aleks MorenoZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara