Srbin oduševio Francuze i zabetonirao Lansovu odbranu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 11:38

Drugoligaš nije primio gol na pet od poslednjih sedam utakmica

Osam uzastopnih mečeva bez poraza u prvenstvu, peto mesto, dva boda zaostatka u odnosu na vodeći tim, i dalje u igri za ulazak u prvu ligu...  Deluje to prilično dobro za Lans.

Francuski klub je odradio dobar prelazni rok letos, ali i pored utrošenih 4.000.000 evropskih novčanica na Sotoku iz Grenobla, Maurisija iz Valensijana, Fortesa iz Tuluza i Robaila iz drugog tima PSŽ-a, kao i još nekolicinu momaka bez plaćenog obeštećenja, treba imati na umu da se Lans svake godine pominje kao ozbiljan pretendent na viši rang, ali je i dalje u Ligi 2. Lans je od prodaje talentovanog defanzivca Modiba Sanjana Sosijedadu zaradio 3.500.000 evra, a još 5.000.000 sakupio je odlascima Sentonzea u Mec i Belegarda u Strazbur.

Izabrane vesti

Boje kluba sa severa i ove sezone brani srpski štoper Aleksandar Radovanović, dok je vezista Filip Marković dobio čiste papire. Srpski štoper izglasan je za pre godinu i kusur dana za najboljeg igrača Lansa u prvom delu sezone u zvaničnoj anketi odrađenoj među klupskim navijačima. Međutim, zbog povrede ligamenata je šest meseci odsustvovao sa terena. Ove sezone je mnogo redovniji, dao je i golove protiv Pariza i Orleana, a činjenica da Lans nije primio gol na pet od poslednjih sedam mečeva dovoljno govori o njegovim kvalitetima.

Radovanović je dobrim partijama kupio navijače. Poštovanje i ljubav su obostrani.
"Na našem stadionu osećam emociju koja mi daje snagu da igram dobro. Kada vidim navijače i čujem njihovu pesmu, osećam njihovu 'priču'. Naježim se svaki put kada vidim koliko nas ljudi podržava. Osećam neverovatni respekt prema njima. Svaki put dajem 100 odsto, svakog sekunda za njih", izjavio je Radovanović pre nekoliko nedelja za lokalne medije. 

Lans gaji ambicije da se vrati u Ligu 1, ali mu posle odličnog početka sezone u poslednje vreme ide sve teže. Dao je tek jedan gol na minule četiri zvanične utakmice, ispao je iz Liga kupa, a gostuje ekipi koja je kod kuće ove sezone svakom rivalu, osim Sošoa, spakovala bar dva komada. Zanimljivo je da je 0-2 gola palo na poslednja tri meča oba tima u Ligi 2.

FRANCUSKA 2 - 14. KOLO: 

Ponedeljak

20.45: (3,30) Rodez (3,00) Lans (2,40)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara