Srbin koji je kreirao moćni BATE dobio funkciju u Letoniji

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 14:05

Saša Đorđević sportski direktor Lijepaje

Postojao je taj period u ovom veku kada je beloruski BATE Borisov predstavljao „crnu mačku“ na žrebu evropskih kvalifikacija. Bio je nepoželjan rival svim klubovima, usled činjenice da je vladao beloruskim fudbalom, osvajaju titule u kontinuitetu, igrao redovno u Ligi Evrope i Ligi šampiona.

Značajan udeo u toj zlatnoj eri BATE Borisova imali su srpski igrači. Prva acocijacija su svakako Nemnja Milunović, Mirko Ivanić, potom reprezenativni levi bek Filip Mladenović, Crnogorac Marko Simić kasnije i Nemanja Milić i aktuelni Partizanov bek Aleksandar Filipović. Većina njih dolazila je u BATE posredstvom srpskog menadžera, Saše Đorđevića, u tom trenutku čoveka od velikog poverenja gazde kluba iz predgrađa Minska Anatolija Kapskija.

Izabrane vesti

BATE je završio zlatnu eru, ali veruju u letonskoj Lijepaji da bi po sličnim principima mogli da krenu identičnim putem kao klub iz Borisova. Na pogon igrača sa Balkana. Biće to dug i iscpljujući put, pošto je Lijepaja tek na početku novog procesa. I čeka je u ovoj sezoni borba za opstanak u Letoniji.

Međutim, čoveka koji je imao velikog udela u stvaranju moćnog BATE Borisova, Sašu Đorđevića, vide kao jednog od bitnih faktora u bližoj i daljoj budućnosti. Otuda i vest sa obala Baltičkog mora.

Pomenuti Đorđević zvanično je postao sportski direktor Lijepaje, kluba koji je ovog leta igrao u kvlaifikacijama za Ligu Konferencije. Roster je odavno počeo da se puni sa igračima sa ovdašnjeg podneblja. Čitali ste već o čudnoj družini sa Balkana koja se okupila u Letoniji. Između ostalih tu su Stefan Purtić, bivši vezista Voždovca, zatim Cronogorac Luka Uskoković nekada štoper Maribora, te Anto Babić, Marko Simić. Nedavno je ugovor sa Lijepajom potpisao bivši napadač Čukaričkog i Novog Pazara Almir Aganspahić.

Plan novog direktora Lijepaje i njegovih saradnika je da se i u budućnosti oslanja na igrače sa ovdašnjeg podneblja i pokuša da ideje iz BATE Borisova implementira u redove Lijepaje. Epizodu kao sportski direktor Lijepaje Saša Đorđević je počeo trijumfom nad Jelgavom. Ali dug je put do opstanka i konačnog uspeha.


tagovi

LijepajaLetonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara