Stefan Bajić (©bfcf.co.uk)
Stefan Bajić (©bfcf.co.uk)

Srbin iz francuske reprezentacije u Čempionšipu: Hoću da budem najbolji

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 12:39

Stefan Bajić potpisao na tri godine

Koreni srpski, pasoš francuski, a klub – engleski. Stefan Bajić novi je golman Bristol Sitije, pošto je sa klubom iz Čempionšipa potpisao ugovor na tri godine.

Reč je o 20-godišnjem golmanu rođenom u Sejt Etjenu u kojem je i počeo karijeru i sa 17 godina postao najmlađi debitant u istoriji kluba. Međutim, kako nije dobio veću minutažu odlučio se za pozajmicu i februara ove godine je potpisao za Po, člana Lige 2.

Izabrane vesti

Tamo je oduševio i pokazao zašto je prošao sve mlađe selekcije Francuske, od U16 do U21, a sada je odlučio da pređe Lamanš kanal i preseli se u Englesku. Samo još treba da dobije britansku radnu dozvolu i zaduži dres sa brojem 19.

Veoma sam srećan što sam došao u Bristol Siti. Uzbuđen sam što ću otkriti novi klub i novo prvenstvo. Bristol Siti je najbolje mesto za mene da napredujem. Poznajem engleski fudbal, jer sam na TV-u pratio i Premijer ligu i Čempionšip. Znam da se igra sa mnogo inteziteta. Fizčki i tehnički”, rekao je Bajić, peto pojačanje Bristola posle Tima Klosea, Kala Nejsmita, Majka Sajksa i Kejna Vilsona.

Bajić je imao i ponude da ostane u Francuskoj, odbio je Valensijan recimo, ali i Ostendea da se preseli u Belgiju. Odlučio se ipak za Čempionšip i karijeru na ostrvu. U Bristolu će se za status prvog golmana takmičiti sa 28-godišnjim Denom Bentlijem, koji ulazi u poslednju sezonu ugovora. Drugi golman Maks O’Liri će verovatno negde na pozajmicu. Bajić se ne plaši konkurencije.

Moja ambicija je da budem najbolji“.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara