Srbiji trofej i nagrada za najboljeg igrača na turniru Miljan Miljanić

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.05.24. | 22:18

Mlađi kadeti pobedom nad Bugarskom (2:1) do prvog mesta

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije (do 16 godina) pobednik je desetog jubilarnog Međunarodnog turnira „Miljan Miljanić“. Selekcija koja će od jeseni biti takmičarska i početi ciklus kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope za kadete (do 17 godina) savladala je u finalu vršnjake iz Bugarske sa 2:1.

Srbija je tokom većeg dela susreta bila bolji rival, imala kontrolu igre, stvarala šanse i uspela da postigne dva lepa gola. Strelac prvog gola za Orliće bio je igrač Čukaričkog Filip Matijašević u 23. minutu, dok je prednost udvostručio Pavle Štulić iz Grafičara sa bele tačke 13 minuta kasnije. Bugarska je u završnici utakmice uspela da ublaži poraz preko Vaselijeva koji je u 85. minutu postavio konačni rezultat.

Izabrane vesti

Pre slavlja u finalu Orlići su bili bolji od Severne Makedonije, koju su savladali posle jedanaesteraca. Rezultat u polufinalu bio je 1:1, te je odluka doneta posle penal ruleta. Posle poraza od Srbije, Makedonci su u susretu za treće mesto Savladali Crnu Goru (2:1).

Filip Matijašević, inače kapiten ove selekcije Srbije, proglašen je i za najboljeg igrača turnira, a nagradu je primio iz ruku legendi jugoslovenskog fudbala Stanislava Karasija. Najbolji strelac je reprezentativac Bugarske Nikola Genčev (kojem je nagrada pripala jer je bio najmlađi od šest kandidata), dok je najbolji golman turnira čuvar mreže Bugarske, Ognjan Vladimirov.




tagovi

Srbija U16

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara