Sergej protiv Intera
Sergej protiv Intera

SRBI U LIGAMA PETICE : Rodila se ljubav između SMS-a i Interista, Španci masakrirali Jovića, Rajković najbolje ocenjeni golman Lige 1

Vreme čitanja: 5min | čet. 26.09.19. | 15:53

Šta o srpskim fudbalerima pišu strani mediji...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sudeći po aplauzima navijača Intera i reakciji Milinković-Savića nije teško zamisliti da bi Sergej mogao da krene stopama Dejana Stankovića. SMS je odigrao solidno protiv Intera i izazvao je buru kritika italijanskih novinara što ga je trener Lacija zamenio. Ivan Radovanović je, po Gazeti, bio najbolji igač meča Đenova - Bolonja, Milenković, Lazović i Maksimović , koji se povredio, dobili su prelazne ocene. Prvi put u ovoj sezoni Kolarov nije bio na visini zadatka u dresu Rome. U Španiji su se bukvalno ostrvili na Luku Jovića. Srpski centarfor nije briljirao protiv Osasune, ali nije zaslužio novinarskog “toplog zeca”, As mu čak nije dao ni ocenu iako je odigrao svih 90 minuta. U Francuskoj Predrag Rajković je položio i najteži ispit sačuvavši svoju mrežu na Parku prinčeva protiv PSŽ-a dok je Stefan Mitrović imao crno veče u Lilu.

Izabrane vesti

ITALIJA

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je imao veliki peh da se povredi prilikom jedne intervencije u prvom poluvremenu i zbog toga je ostao u svlačionici na poluvremenu meča Napoli - Kaljari. Srpski defanzivac je od svih medija dobio prelaznu šesticu za svoju partiju, osim Gazete koja mu je dala nedovoljnih 5,5 zbog pokazane nesigurnosti u prvim minutima meča na San Paolu.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ Sergej nije bio na visini svojih mogućnosti,  ali je generalno odigrao solidno. Od njega se sada očekuje da na svakoj utakmici napravi par šansi, asistencije i po koji gol. Uobičajeno preterivanje. Svejedno je bio među najboljim igračima Lacija. Štaviše gotovo svi listovi su mu dali šesticu i bio je uz Kaiseda, Parola i Ačerbija jedini koji je dobio prelaznu ocenu. Zato je njegova izmena zbunila gotovo sve italijanske izveštače na San Siru. Kuriozitet, a možda i najavu nečeg ozbiljnijeg, predstavlja “filing” između navijača Intera koji su pozdavili aplauzom Milinkovića, a on im je otpozdravio izražavajući zadovoljstvo zbog pokazane naklonosti.

ALEKSANDAR KOLAROV je prvi put o ovoj sezoni dobio nedovoljnu ocenu. Kapiten srpske reprezentacija je ocenjen uglavnom sa 5,5. I pored toga što je promenio čak tri uloge tokom utakmice, uključujući i centralnog defanzivnog, kada je Roma prešla na odbranu sa tri igrača, Kolarov je opet odigrao najviše lopii u timu Đalorosih. Konstatuje se da je Kolarov dao dorpinos u ofanzivnoj fazi dok je u defanzivnoj, kao i cela odbrana Rome, patio pod naletima Atalante.

NIKOLA MILENKOVIĆ je odigrao bez velikih uspona i padova meč sa Sampdorijom na kojem se konačno, posle 17. februara, radovao pobedi svog tima u Seriji A. Bleki je ocenjen od svih sa šesticom uz konstataciju da je odigrao meč pokazujući autoritet i sigurnost.

DUŠAN VLAHOVIĆ je ušao u samoj završnici meča umesto najboljeg igrača Fjorentine Kjeze i ostao je bez ocene imajući u vidu minimalnu minutažu.

IVAN RADOVANOVIĆ je od Gazete i još par medija proglašen za najboljeg igrača utakmice Đenova - Bolonja. Najtiražniji italijanski dnevnik je dao iskusnom metronomu 6,5 uz objašnjenje da je preuzeo komandnu palicu od Šonea i pokazao da bolje upravlja igrom Đenove doprinoseći i stvaranju šansi Grifona.

DARKO LAZOVIĆ je odigrao solidno protiv Udinezea, ali nije bio tako opasan u ofanzivnoj fazi igre kao na prethodnim utakmicama. Uz šesticu, koju su mu dali svi italijanski dnevnici, konstatuje se da je Lazović pritiskao po levom boku Udineze, ali da mu je posle sat vremena ponestalo “benzina” i zato je zamenjen u poslednjih deset minuta meča.

ŠPANIJA

Luka Jović

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je bio u grupi najboljih igrača Hetafe koji su odigrali meč za vatrometni remi sa Valensijom 3:3. Srpski vezni igrač je dobio po dve zvezdice od Marke i Mundo Deportiva, a dva pika od Asa, dok mu je Sport dao šesticu.

NEMANJA RADOJA se prošlog vikenda vratio na teren posle duge pauze, a u utorak je već odigrao ceo meč u dresu Levantea na gostovanju protiv Betisa. Radoja je odigrao solidno meč iako je njegov tim izgubio sa 1:3 i dobio je uglavnom prelazne ocene. Marka i Mundo Deportivo su mu dali po dve zvezdice, a Sport šesticu.

LUKA JOVIĆ je bukvalno masakriran od španskih medija. As mu čak nije dao ni jedan pik demonstrirajući na taj vulgarno oštar način šta misli o srpskom centarforu. Marka i Mundo Deportivo su mu dali po jednu zvezdicu, a Sport mizernu četvorku. Marka i As su zamerili Joviću što je propustio par šansi i što, po njihovom mišljenju, nije bio sinhonizovan sa ostatkom ekipe, odnosno što je delovao kao strano telo. Pojedini listovi priznaju i da Luka nije imao sinoć naklonjene zvezde imajući u vidu da mu je poništen gol prvenac zahvaljujući VAR-u zbog milimetarskog ofsajda.

FRANCUSKA

Rajković blista u Ligi 1

PREDRAG RAJKOVIĆ je čuvar mreže koji prima najmanje golova u Evropi posle Samira Handanovića. Srpski golman je samo dva puta kapitulirao u ovoj sezoni i uspeo je da sačuva svoju mrežu i na Parku prinečeva protiv PSŽ-a. Rajković je sigurno i pouzdano odradio svoj posao protiv planetarnih zvezda šampiona Francuske. Ekip i drugi dnevnici su dali Rajkoviću 6 ili 6,5.Na listi Ekipa najbolje ocenjenih golmana francuskog šampionata Rajković je i dalje na prvom mestu sa prosekom 6,43.

STEFAN MITROVIĆ je odigrao protiv Lila možda i svoj najgori meč u dresu Strazbura. Kapiten tima iz Alzasa je direktno odgovoran za prvi gola Lila, a doprineo je i drugom koji je zapečatio poraz njegovog tima. Od početka sezone Stefan igra toplo-hladno, zamenjujući dobre partije sa veoma lošim. Protiv Lila Ekip mu je dao čak dvojku, ocenu koju veoma retko daje, pošto je trojka uglavnom najmanja ocena.

MIHAILO RISTIĆ je ušao u igru protiv Nima u poslednjih 15-ak minuta i dao je doprinos za pobedu 1:0, ali nije dobio ocenu od Ekipa.

NEMANJA RADONJIĆ je dobio priliku u drugom poluvremenu umesto Lopeza, ali nije uspeo promeni tok meč na gostovanju u Dižonu koji je završen remijem 0:0. Za svoju igru je ocenjen klackalicom ocena od 5 do 6.

Piše: Željko PANTELIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara