SRBI U LIGAMA PETICE: Radonjića više niko ne može da zaustavi, Vlahović kao mladi Ibra

Vreme čitanja: 6min | pon. 16.12.19. | 15:25

Dmitrović briljirao, "Ramos" Tomović imao peh

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Nemanja Radonjić, Dušan Vlahović i Nemanja Maksimović su pružili najbolje partije među srpskim fudbaslkim gasterbajterima u ligama Petice.

Izabrane vesti

Radonjić i Vlahović su golovima spasli svoje timove od poraza, a Nemanja je ušao u formu kao iz prošle sezone kada je Hetafe došao na korak od Lige šampiona. Vredna pažnje je i predstava Marka Dmitrovića koji je svojim odbranama omogućio Ejbaru da odnese bod iz baskijkskog derbiju u Bilbau sa Atletikom. 

ITALIJA 

Dušan Vlahović

DUŠAN VLAHOVIĆ je uz Borhu Valeru proglašen za najboljeg igrača utakmice. Mladi srpski napadač je ocenjen sa 7,5 ili 7. “Rođen je 2000. godine. To ne smete da zaboravite. Ali, trese mreže kao Zlatan Ibrahimović, njegov idol. Fjorentina je možda našla centarfora koga traži već godinama”, napisala je Gazeta delo sport u motivaciji svoje ocene. 

NIKOLA MILENKOVIĆ, za razliku od svog mlađeg saigrača, nije bio među boljim akterima meča sa Interom. Neki listovi su čak proglasili Blekija za najlošijeg na terenu Frankija, ocenjujući ga sa 4,5 (Tutosport), dok mu je Gazeta dala 5,5 uz konstataciju da je Nikoli, paradoksalno, više glavobolju zadavao Borha Valero nego Lukaku i Lautaro Martinez

ALEKSANDAR KOLAROV je izgubio svežinu i samim tim lucidnost s početka sezone. Kapiten reprezentacije Srbije je skrivio penal koji je Petanja pretvorio u gol. Zbog te greške nije dobio prelaznu ocenu i uglavnom uz njegovo ime stoji 5 ili 5,5 za predstavu protiv Spala. Aleksandru će najviše dobodoći praznična pauza u Trigoriji. 

NENAD TOMOVIĆ je poput Kolarova imao veliki peh na jučerašnjem meču. Srpski defanzivac je odigrao vrlo dobro gotovo celu utakmicu, ali je imao nesreću da postigne autogol koji je promenio tok utakmice na Olimpiku i omogućio Romi da otvori put do pobede nad Spalom. Korijere delo sport je čak napisao da je Tomović do nesrećnog autogola izgledao kao Serhio Ramos. Na kraju je Nenad dobio 5,5. 

DARKO LAZOVIĆ nije bio na visini prethodnih mečeva u dresu Verone, uz to je promašio i dve izgledne prilike, što je značajno doprinelo da ga izveštači ocene na granici između zadovoljavajuće ocene, šestice i neprelaznih 5,5. 

SAŠA LUKIĆ je ušao u igru u poslednjih 15 minuta i ostao je bez ocene. 

FILIP ĐURIČIĆ je bio među manje zapaženim igračima Sasuola na proslavi 120-og rođendena Milana na San Siru. Našem fudbaleru nije pozalilo mnogo toga za nogom i više je napravio grešaka nego dobrih poteza. Zbog toga je i ocenjen sa 5 ili 5,5. 

IVAN RADOVANOVIĆ je podelio izveštače sa derbija u Đenovi. Gazeta mu je dala prelaznu šesticu uz obrazloženje da nije pravio velike greške, ali i da nije uspeo da značajnije unapredi igru svog tima. Korijere i Tutosport su mu dali nedovoljne petice uz konstataciju da on nije režiser igre kakvog želi Tijago Mota i da nije u stanju da sprovede u delo ideje svog trenera. 

ŠPANIJA 

Nemanja Maksimović

DARKO BRAŠANAC je odigrao još jedan dobar meč u dresu Osasune protiv Atletiko Madrida, uprkos porazu od 2:0.  Od svih listova, izuzev Marke, je dobio prelaznu ocenu. Štaviše Mundo deportivo mu je dao tri zvezdice, Sport prelaznu šesticu, As dve zvezdice, a samo je izvešač Marke smatrao da Brašanac nije zaslužio više od jedne zvezdice. 

NEMANJA MAKSIMOVIĆ igra sve bolje iz nedelje u nedelju, kao i njegov Hetafe koji već drugu sezonu zaredom gravitira u vrhu španskog fudbala i oko zone Lige šampiona. Nemanja je za predstavu u pobedi nad Valjadolidom ocenjen sa vrlo dobra dva pika, odnosno zvezdice od madridskih listova Asa i Marke, dok mu je katalonski Sport dao vrlo dobru sedmicu.

MARKO DMITROVIĆ  je ponovo briljirao na golu Ejbara i među najzaslužnijima je što je njegov tim u malom baskijskom derbiju sa Atletikom izašao neporažen sa San Mamesa. Marko je od Sporta dobio sedmicu, od Mundo deportiva tri zvezdice, od Asa dva pika, a Marka je samo njemu dala dve zvedice i proglasila ga za najboljeg aktera meča. 

NEMANJA RADOJA je odigrao solidno na gostovanju u Granadi sa koga se Levante vratio sa sva tri boda. Radoja nije bio među najzaslužnijima za uspeh, ali su mu svi listovi, osim Marke, dali dobre ocene, As i Mundo deportivo po dva pika odnosno zvezdice. 

LUKA JOVIĆ je ušao u igru protiv Valensije u poslednjih deset minuta meča, nedovoljno da se zaradi ocena. 

NEMAČKA 

Mijat Gaćinović

MARKO GRUJIĆ nije briljirao protiv Frajburga, ali je i njegov doprinos bio dovoljan za pobedu Klinsmanovog tima. Naš vezni igrač je ocenjen od trojke do četvorke, u zavisnosti kako su izveštači videli njegovu predstavu: poluprazna ili polupuna čaša. Tako je od berlinskih lokalnih listova dobio uglavnom četvorku, a od nacionalnih, uključujući i Kiker, 3 ili 3,5.

MILOŠ VELJKOVIĆ je odolevao gotovo celo prvo poluvreme, zajedno sa odbranom Verdera, protiv Bajerna u Minhenu. Nije to bilo dovoljno i tim iz Bremena je doživeo debakl 6:1. Miloš koji je igrao u ulozi centralnog defanzivca u liniji sa pet odbrambenih igrača je ocenjen sa peticom.

FILIP KOSTIĆ je odigrao mnogo boljih mečeva od jučerašnjeg protiv Šalkea. Promenljivost forme srpskog reprezentativca je jedan od razloga slabijih rezultata Ajntrahta. Srpski reprezentativac je ocenjen sa četvorkom. 

MIJAT GAĆINOVIĆ je pre pogibeljnog starta golmana Šalkea Nibela, koji je obojicu primorao da napuste teren (Nibel je dobio crveni karton, a Mijat nije bio u stanju da nastavi meč), igrao ispod svojih mogućnosti. Uglavnom je ocenjen sa četvorkom. 

FRANCUSKA 

NEMANJA RADONJIĆ se više ne zaustavlja. Postao je neka vrsta “presude” protivničkim golmanima. Četvrti put zaredom, Nemanja ulazi u igru i reševa probleme Vilasu Boasu i Olimpiku iz Marseja. Nemanja je spasao od poraza Marsej na gostovanju u Mecu i prvi put je od Ekipa zaradio prelaznu ocenu, štaviše proglašen je za igrača meča. Nemanja je ocenjen sa vrlo dobrom sedmicom. 

PREDRAG RAJKOVIĆ je ponovo sačuvao svoju mrežu u šampionatu Francuske. Rems je pobedio u gostima Tuluz 1:0. Međutim, više od našeg golmana za takav ishod su zaslužni napadači Tuluza koji su imali veoma loš dan. To objašnjava što je Rajković od Ekipa dobio peticu, ocenu na klackalici između položenog ispita i obaranja. 

STEFAN MITROVIĆ se vratio u tim Strazbura i učestvovao je u jednom od većih iznenađenja ovog vikenda - pobedi nad Bordoom. Međutim, sudeći po ocenama izveštača Ekipa, Stefan nije imao velike zasluge za pobedu, budući da je uz Sisokoa, Tomasona, Lalu i Fofanu, dobio peticu, dok su ostali ocenjeni sa šesticama i sedmicama. 

MIHAILO RISTIĆ  i PETAR ŠKULETIĆ su odigrali poslednjih 25 minuta meča Lila sa Monpeljeom koji je njihov tim izgubio 2:1. Ekip ih nije ocenio. 

SISTEMI OCENJIVANJA U LIGAMA "PETICE" 

ENGLESKA     -  Od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10. 

ŠPANIJA           -  zvedice (pikovi) od jedne do tri (jedna je najslabija ocena) 

                              su ocene Marke i Asa, od jedne do četiri zvezdice 

                              (Mundo  deportivo),  Sport  ocenjuje od 5 do 10

ITALIJA            -   Od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.

NEMAČKA      -   Od 5 do 1 ( 4 prelazna, 1 maksimalna ocena)

FRANCUSKA  -   Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena) 

Piše: Željko PANTELIĆ

FotoReuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara