SRBI U LIGAMA PETICE: Lazović trči za dvojicu, Bleki ukrotio Ronalda

Vreme čitanja: 6min | pon. 16.09.19. | 16:10

Interesantno je da smo posle dužeg vremena videli Ajntraht iz Frankfurta bez Srba, slučajno ili ne, izgubili su meč od Augzburga

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Srpski internacionalci su igrali promenljivo proteklog vikenda. Darko Lazović, Nikola Milenković i Nemanja Maksimović su bili najbolji, dok dan nisu imali Luka Milivojević, Sergej Milinković Savić, Neven Subotić, Vukašin Jovanović. Golman Predrag Rajković je potvrdio da je u dobroj formi i pored poraza Remsa od Nanta. Nemanja Matić je prvi put u ovoj sezoni bio u timu Mančester Junajteda od prvog minuta, kao i Nenad Tomović u SPAL-u. Interesantno je da smo posle dužeg vremena videli Ajntraht iz Frankfurta bez Srba, slučajno ili ne, izgubili su meč od Augzburga.

Izabrane vesti

ENGLESKA

NEMANJA MATIĆ je prvi put u ovoj sezoni istrčao na teren Old Traforda od prvog minuta. Srpski reprezentativac još uvek nije u formi i to se videlo protiv Lestera. Potrebno mu je vreme da uđe u ritam utakmica, odnosno Solskjaer bi morao da ima malo više strpljenja. U svakom slučaju iako nije blistao Matić je odigrao svojih 67 minuta bez većih grešaka, zbog čega je i od većine medija na Ostrvu zaradio šesticu. Istina za volju, pojedini tabloidi, poput Sana su mu dali neprelaznu peticu.

LUKA MILIVOJEVIĆ je uz Zahu bio jedan od retkih igrača Kristal Palasa koji su, barem donekle, spasli obraz protiv Totenhema u porazu od 4-0. Kapiten Kristal Palasa je ocenjen sa peticom, dok je većina njegovih saigrača, osima Zahe (dobio šesticu), ocenjen sa četvorkama i čak trojkama, što nije baš čest slučaj.

ITALIJA

NIKOLA MILENKOVIĆ je odigrao meč protiv Juventusa gotovo besprekorno. Osim što je neutralisao Ronalda i napade Juventusa, Bleki je stigao i da pripreti par puta Ščešniju posle prekida. Korijere delo sport ističe da je Milenković tokom cele utakmice bio uvek koji centimatr bliži lopti ili viši u skoku od Ronalda. U izveštajima sa utakmice Milenković je stavljen odmah uz rame Kastrovilija koji je proglašen za najbolje aktera meča. Srpski reprezentativac je ocenjen sa sedmicom ili 6,5.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je, moglo bi se reći, rutinski obavio zadatak protiv Sampdorije. Jedina mrlja je žuti karton na startu meča koji je donekle uslovio igru srpskog defanzivca. Ipak, i pored tog tereta, Maksimović nije napravio nijednu grešku tokom devedeset minuta meča na San Paolu. Od svih medija, Maksimović je dobio prelaznu šesticu ili čak 6,5.

IVAN RADOVANOVIĆ se učvrstio u ulozi startera u timu Andree Andreacolija i protiv Atalante je bio najbolji u veznom redu Đenove. Osim odbrambenih zadataka koje je solidno obavio iako mu je Pašalić zadavao malo glavobolje, Radovanović je par put pripretio Goliniju i malo je nedostajalo da se upiše u listu strelaca. Od svih vodećih italijanskih medija Ivan je dobio prelaznu šesticu.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ na opšte iznenađenje nije počeo meč protiv SPAL-a u Ferari, baš kao i Korea. Naš reprezentativac je ušao u igru na polovini drugog poluvremena, ali se to nije uopšte primetilo na terenu. Bio je potpuno anemičan, rasejan. Odluka Inzagija je potpuno dezorjentisala i demoralisala Milinkovića kao i Koreu. Sergej je ocenjen sa peticom ili čak sa 4,5.

NENAD TOMOVIĆ svoj debitantski meč od prvog minuta u dresu Spala odigrao je u uzlaznoj liniji. Tomović jeste skrivio penal, igrajući rukom, ali se zatim iskupio ne samo dobrom igrom u zadnjem redu već i asistencijom za izjednačujući gol Petanje koji je promenio tok utakmice. Iskusni srpski half je dobio uglavnom šesticu od italijanskih medija uprkos odovornosti za penal koji je Imobile pretvorio u gol.

ALEKSANDAR KOLAROV igra kapitenski u dresu Rome iako nije zvanično kapiten Đalorosih. Kolarov je protiv Sasuola upisao novu asistenciju na svoj račun (gol Džeka). Odigrao je odlično prvo poluvreme, za sedmicu. U drugom poluvremenu je imao pad, kao i većina tima Đalorosih, zbog čega mu je ocena smanjena na 6,5.

DARKO LAZOVIĆ je najzaslužniji što se više od 70 minuta nije videlo da Verona igra sa igračem manje protiv Milana. Čačanin je trčao i pokrivao teren za dvojicu. Na kraju, njegov šut je za samo par desetina centimetara promašio gol Donarume. Uz Verea, Lazović je bio najbolji igrač na terenu. Jednoglasno je ocenjen, od svih medija, sa vrlo dobrih 6,5.

ŠPANIJA

LUKA JOVIĆ je ušao u igru u poslednjih desetak minuta meča Real Madrida protiv Levantea i nije ostavio značajniji trag zbog čega je ostao bez ocene.

MARKO DMITROVIĆ ne snosi direktnu odgovornost za poraz Ejbara na domaćem terenu od Espanjola. Dva primljena gola su više plod grešaka odbrane baskijskog tima, nego propusta Dmitrovića mada je, istini za volju, kod drugog gola Espanjola mogao da reaguje bolje. Marko je dobio po jednu zvezicu i pik od Marke, Mundo Deportiva i Asa a peticu od Sporta.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je podelio španske izveštače sa meča Hetafea sa Betisom u Sevilji. Za Mundo deportivo srpski reprezentativac je bio među najboljima na terenu i ocenjen je sa tri zvezdice, AS mu je dao dva pika dok po viđenju Marke nije zaslužio više od jedne zvezdice. Sport mu je dao prelaznu šesticu.

NEMANJA GUDELJ je po običaju ušao u igru u drugom polovremenu. Ovoga puta je zamenio sredinom drugog poluvremena Žordana. Nije se posebno istakao, ali je doprineo da se Sevilja popne na vrh tabele u prvenstvu zahvaljujući pobedi nad Alavesom 1-0. Ocenjen je sa po jednom zvezdicom ili pikom.

NEMAČKA

NEVEN SUBOTIĆ nije ponovio sjajnu igru protiv Borusije Dortmund, štaviše po pisanju lokalne berlinske štampe bio je najlošiji akter utakmice, ocenjen je sa 4,5. Najtiražniji Bild mu je, s druge strane, dao četvorku, kao i većini igrača Uniona, dok su nedovoljne petice dobili Trimel i Lenc.

MARKO GRUJIĆ se ponovo upisao u listu strealca, ali to nije bilo dovoljno Herti da izbegne poraz na gostovanju u Majncu. Srpski vezni igrač je uz golmana Jarštajna bio najbolji u redovima prestoničkog kluba. Berliner kurijer mu je dao trojku dok je Bild bio stroži ocenivši ga četvorkom.

FRANCUSKA

STEFAN MITROVIĆ je odigrao sasvim solidno meč protiv PSŽ-a. Nije napravio vidljive greške i ne snosi odgovornost za primljen gol pa nije baš najjasnije zašto mu je Ekip dao peticu. Za razliku od prestižnog francuskog sportskog dnevnika, drugi specijalizovani mediji su ocenili nastup kapitena Strazbura sa prelaznom šesticom. Samo su golman Sels i desni bek Simakan dobili bolje ocene do srpskog cenarhalfa.

VUKAŠIN JOVANOVIĆ je imao sličan tretman od Ekipa kao i Mitrović. Štaviše defanzivac Bordoa je prošao još gore jer je dobio četvorku. Po viđenju izveštača Ekipa Košelni je zapušavao rupe koje su pravili Jovanović i Pablo. Bivši defanzivac Arsenala je proglašen za najboljeg aktera meča u pobedi Bordoa nad Mecom 2-0 dok Jovanović i Pablo nisu dobili ni prelaznu ocenu.

PREDRAG RAJKOVIĆ nastavlja da pruža odlične partije na golu Remsa. Nije uspeo da spasi svoj tim poraza na gostovanju u Nantu ali je bio najbolji igrač svog tima. Ekip ga je ocenio sa šesticom. Rajković je najbolje ocenjeni golman u francuskom šampionatu sa prosekom 6,4.

MIHAILO RISTIĆ je ušao u igru u poslednjih deset minuta meča umesto napadača Labordea s jasnim zadatkom da doprinese očuvanju prednosti 2-1. Monpelje je sačuvao prednost, ali je Ristić ostao bez ocene.

NEMANJA RADONJIĆ je ušao u igru protiv Monaka, u sudijskoj nadoknadi vremena, dovoljno tek da proslavi na terenu u Monte Karlu pobedu Marseja u derbiju Azurne obale.

SISTEMI OCENJIVANJA U PET LIGA

ENGLESKA - Od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.

ŠPANIJA - zvedice (pikovi) od jedne do tri (jedna je najslabija ocena) su ocene Marke i Asa, od jedne do četiri zvezdice (Mundo deportivo), Sport ocenjuje od 5 do 10

ITALIJA - Od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.

NEMAČKA - Od 5 do 1 ( 4 prelazna, 1 maksimalna ocena)

FRANCUSKA - Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara