Junost demolirao Molodekno i ušao u finale nacionalnog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 19:53

Šest golova u mreži gostiju za pobedu u seriji od 4:1

Lakše nego u četvrtfinalu kada je bilo 4:2 u seriji protiv Lokomotive iz Orše, Junost iz Minska uspeo je da se izbori sa Molodeknom. Samo jedan trijumf prepustio je pobednik ligaškog dela sezone u Ekstraligi Belorusije u hokeju svom rivalu, a danas je bio naročito ubedljiv. U završnom meču, na svom terenu "nesrećni" gost primio je čak šest golova i na neslavan način se pozdravio od sezone – 6:0.

Bilo je jasno i pred sam početak duela da je tim iz beloruske prestonice veliki favorit da "zaključi" ovu seriju i stavi je u knjige. Već nakon uvodne trećine, Junost je imao prednost nakon gola Mihaila Stefanoviča, a sve je rešeno već u narednih 20 minuta.

Izabrane vesti

Krenula je "kanonada" domaćih koju je otvorio Ivan Drozdov, da bi nakon toga u periodu od samo minut i po bila viđena još tri pogotka. Golove su redom postizali Vselovod Kaškar (dva puta) i Aleksander Kulakov, čime su faktički rešili pitanje pobednika.

Molodekno do kraja čak nije uspeo da postigne ni počasni gol, već je u trećoj trećini primio još jedan. Tačku na sva dešavanja stavio je Denis Cigankov, koji je tako došao do skora od čak 23 gola ove sezone, uz šta ima čak 21 asistenciju.

Kako stvari stoje, Junost će se poprilično načekati na rivala u finalu, pošto je u drugom polufinalnom paru između Nemana iz Grodna i Soligorska rezultat u seriji trenutno 2:2.

BELORUSIJA 1 – PLEJ-OF, POLUFINALE

Četvrtak
Junost Minsk – Molodekno 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
/Stefanovič 19, Drozdov 27, Kaškar 35, 35, Kulakov 36, Cigankov 50/

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara