Serhio Ramos i Ivan Rakitić (©Reuters)
Serhio Ramos i Ivan Rakitić (©Reuters)

Sprečen 'zemljotres' u Meksiku: Serhio Ramos propao iz istog razloga kao Puma

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 09:01

Pravilo o strancima blokiralo dolazak španskog štopera u Monterej

Kada se prošlog septembra Serhio Ramos vratio u Sevilju, verovali su u Andaluziji da će u svom klubu završiti karijeru. Ipak, saradnja je okončana posle godinu dana, a španski štoper je odlučio da nije vreme da odsvira kraj. Dva meseca je u potrazi za klubom, a bomba je zamalo pukla u – Meksiku.

Sve je bilo spremno za veliki ‘zemljotres’, ali ga je sprečilo pravilo o strancima. Monterej je ispunio kvotu, nije mogao da potpiše i Serhija Ramosa, a zbog sličnog razloga je Pumi propao transfer u Klub Ameriku, dok Leon nije uspeo da se dogovori sa Crvenom zvezdom oko obeštećenja.

Izabrane vesti

Monterej je početkom leta već angažovao jedno zvučno ime, i to baš iz Sevilje. Andaluskom klubu je za Lukasa Okamposa uplatio 7.250.000 evra. Serhio Ramos je bio velika želja, bio bi to strašan marketinški potez, međutim, od toga neće biti ništa.

“Zatvorenih očiju bih doveo Serhija Ramosa. Ne danas, nego juče! Problem je kvota stranaca. Pravila moraju da se poštuju. Imali smo povremene kontakte, ali nas je pravilo o strancima sprečilo da realizujemo posao”, rekao je Tato Norijega u emisiji El Čiringito i u dahu nastavio:

“Serhio Ramos je najbolji štoper u evropskom fudbalu u poslednjih 15 godina. Za Monterej bi bila privilegija da ga ima, posebno u trenutku kada treba da igramo Svetsko prvenstvo za klubove. Zamislite da imamo Serhija Ramosa, šta bi nam to sve donelo na različitim nivoima… Fudbalskom planu, marketinškom. Ali pravila su pravila”.

Postojala je mogućnost da Monterej proda nekoga od stranaca, ali…

“Nije lako, cenimo igrače koje imamo u timu. Vremena nisu idealna. Alternative se zatvaraju, veoma je komplikovano”, zaključio je sportski direktor Montereja.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024MonterejSerhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara