©Star sport
©Star sport

Predsednik Uniksa: Neminovno odlaganje Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 14:49

“Nećemo da igramo utakmice bez navijača”, kaže prvi čovek Partizanovog rivala u četvrtfinalu

Plan Evrolige je da se sezona dovrši. Kako u isplativijem i kvalitetnijem takmičenju, tako i u drugom mezimčetu iste organizacije, Evrokupu. Posle takmičenja po grupama, trebalo je da da se igraju mečevi četvrtfinala, polufinala i finala, ali je realizacija upitna.

Ideja da jedan grad bude domaćin svih utakmica – za evroligaške utakmice kandidat je Beograd, dok se za mečeve Evrokupa pominje Novi Sad – naišla je uglavnom na pozitivan odjek širom Starog kontinenta. A opet, ne baš u svakom kutku, pa se tako planu nastavka Evrokupa usprotivio predsednik Uniksa iz Kazanja Jegveniji Bogačev.

Izabrane vesti

Prvi čovek kluba koji je trebalo da odmeri snage sa beogradskim Partizanom u četvrtfinalu zalaže se za momentalni prekid sezone.

Ne verujem da će se sezona okončati, iako oni (kompanija Evroliga, op. aut.) očigledno to žele. Mi nećemo da igramo utakmice bez navijača. Pritom, moramo da okupimo sve američke košarkaše koji su pod ugovorom sa nama. Šta ako ne budu želeli da se vrate u Rusiju? Bilo bi bolje da nema nastavka takmičenja, jer ne izaziva interesovanje”, rekao je Bogačev.

Prema trenutnom planu, završnica Evrokupa bi bila na program od 4. do 17. jula, samo se čeka da se odredi grad domaćin. U Partizanu se nadaju da bi mogli da igraju mečeve u Novom Sadu, da bar ne moraju da napuštaju državu, da imaju makar neku vrstu prednosti, iako je jasno da će ona biti daleko manja nego da je dozvoljeno prisustvo gledalaca, jer bi u tom slučaju crno-beli imali podršku krcate hale.

Ovako, pitanje je da li će se uopšte igrati.

“Posle duge pauze je bolje da uopšte ne razmišljamo o nastavku sezone. Korisnije je razmatrati opciju po kojoj bismo se fokusirali i pripremili za narednu. Samo možemo da se nadamo da ćemo u tome uspeti, jer ne daj bože da ona ne počne na vreme. Odluka o odlaganju je neminovna i uzalud se trude da je odlože. Protiv toga sam da se nastavi krajem jula. Neki od igrača će tada već biti u drugim klubovima”, dodao je Bogačev.

(FOTO: Star sport)


tagovi

KK PartizanEvrokupUNIKSUNIKS Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara