Pedro Poro (©Reuters)
Pedro Poro (©Reuters)

Sporting igra protiv Dortmunda za 9.600.000 evra i Pedra Pora

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.11.21. | 16:35

Klub iz Lisabona u trci s vremenom zbog finansijskih problema

Vratio je Sporting posle 19 godina titulu prvaka Portugalije u svoje vitrine, ali to nije mnogo promenilo finanijsku situaciju u klubu iz Lisabona koja je daleko od dobre.

Iako su i ove sezone u trci za vrh Primeire, lisabonski Lavovi muče se da zadrže postojeći igrački kadar. Pre svih, odličnog desnog beka Pedra Pora koji igra na pozajmici iz Mančester sitija.

Izabrane vesti

Mladi Španac je stigao pre godinu i po dana i ima ugovor do kraja sezone, posle čega će Sporting moći da ga otkupi za 8.500.000 evra ili se vraća u Englesku. Po pisanju O Žoga, zeleno-beli su i te kako zainteresovani da zadrže 22-godišnjeg beka, međutim, nemaju dovoljno novca.

SREDA, 21.00: (2.85) SPORTING (3.40) DORTMUND (2.60)

Rok da ga sakupe je do kraja sezone, a u Sportingu se, tvrdi portugalski list, nadaju da će finansije za ovaj transfer nabaviti tako što će prezimiti u Ligi šampiona. Drugo mesto u grupi sa Ajaksom, Borusjom Dortmund i Bešiktašom donelo bi im 9.600.000 evra, što bi bilo dovoljno da isplate Građane. Da bi ostvarili taj cilj, Portugalci će morati u sredu da savladaju Borusiju kod kuće, a onda i u poslednjem kolu da ne izgube od Ajaksa (u slučaju da Nemci pobede Bešiktaš).

Trenutno stanje na tabeli te grupe je: Ajaks 12, Borusija 6, Sporting 6, Bešiktaš 0 bodova.

Pored Sportinga, za nekadašnjeg igrača Đirone, koji je ponikao u Rajo Valjekanu, interesuje se i Real Madrida. O Žogo, čak, piše da je to, takođe, razlog zašto Lavovi žele da otkupe Pora od Mančester sitija, pošto bi u tom slučaju kroz godinu-dve mogli da ga prodaju Madriđanima. U suprotnom, Real će na leto pregovarati sa Građanima, a Sporting ostaje praznih šaka.

Pedro Poro je od dolaska u klub odigrao 52 utakmice, u kojima je dao šest i asistirao za četiri gola. Ove sezone je 15 puta bio na terenu, dao je dva gola i isto toliko namestio.


tagovi

Pedro PoroSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara