Foto: Shutterstock, Reuters
Foto: Shutterstock, Reuters

Sport za početak 2021: Ljubitelji košarke zaokružite 13, a fudbala 17. januar

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.01.21. | 17:27

Nekoliko velikih derbija igraće se prvog meseca u godini

Iako je vreme praznika i mnogi odmaraju, fudbaleri i košarkaši širom Evrope moraju na terene. Neki tradicionalno igraju bez zimske pauze, a neki su primorani da to učine zbog pomeranja uobičajenog rasporeda izazvanog pandemijom virusa korona.

Kako god, januar nam donosi nekoliko sjajnih duela i u fudbalu i u košarci.

Izabrane vesti

Već drugog dana 2021. čeka nas jedan od najvećih ostrvskih derbija, okršaj škotskih velikana Rendžersa i Seltika (od 13.30 časova).

Dan kasnije, od 17.30, Čelsi i Mančester siti boriće se da uhvate priključas vodećim timovima Premijer lige. Biće to izuzetno važan duel za izabranike Frenka Lamparda i Pepa Gvardiole, koji su trenutno izjednačeni sa po 26 bodova, što je sedam manje od prvoplasiranog Liverpula.

U Italiji nas 6. januara u 20.45 čeka veliki derbi između prvoplasiranog Milana i aktuelnog šampiona Juventusa. Torinezi zaostaju čak 10 bodova, tako da će na San Siru morati da jurišaju na pobedu neophodnu da bi sačuvali nadu u odbranu titule.

Uzbudljivo će biti i u Nemačkoj 8. januara, pošto se u Menhengladbahu sastaju Borusija i Bajern Minhen (petak, 20.30). Borusija igra odlično u Ligi šampiona i boriće se krajem februara sa Mančester sitijem za četvrtfinale, ali u prvenstvu zaostaje za mestima koja donose učešće u eliti naredne sezone i svaki bod je preko potreban ekipi Marka Rozea. Hoće li uspeti do povoljnog rezultata protiv šampiona i lidera iz Minhena teško je reći, ali sigurno je da će pokušati, što garantuje odličnu utakmicu.

Najjači fudbalski dan u januaru definitivno će biti 17, nedelja, kada se igraju dva velika derbija. U Engleskoj od 17.30 Liverpul - Mančester junajted, a u Italiji od 20.45 Inter - Juventus.

U drugoj polovini meseca od derbija nas čekaju još dva premijerligaška: Lester - Čelsi (19. januar) i Totenhem - Liverpul (28. januar).

Što se tiče košarke, ističe se 13. januar, kada će gotovo istovremeno Crvena zvezda u Evroligi igrati protiv Real Madrida (21.00), a Partizan u Evrokupu protiv Trenta (20.30). Crveno-beli će za rivale imati i Fenerbahče na Božićno veče, zatim Valensiju (15.01.), Barselonu (22.01.), Efes (26.01.) i Asvel (29.01.), dok će crno-beli igrati i protiv Bulonja (19.01.) i Lokomotive (27.01.).



Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Junajted
Juventus
Milan
Inter
KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara