Sport u aprilu: Mesec raspleta

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 19:44

Nekoliko sjajnih duela očekuje nas naredne četiri nedelje 2021. godine

Reprezentativna pauza je prošla i pred nama su nedelje raspleta u mnogim nacionalnim prvenstvima, ali i Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Kada je reč o Ligama petice, odavno nije bilo ovako uzbudljivo. Šampion je poznat jedino u Engleskoj - jer će biti čudo ako Mančester siti ispusti trenutnih 14 bodova više od gradskog rivala Junajteda - dok je vrlo neizvesno u Španiji, Nemačkoj, Francuskoj, a nešto manje u Italiji.

Izabrane vesti

Tokom aprila gledaćemo nekoliko velikih derbija koji bi mogli da imaju značajan uticaj na konačni rasplet.

Mesec počinje košarkom i Evroligom, u kojoj Crvena zvezda od 20.45 dočekuje Makabi (kec na crveno-bele je 2.30), zatim je u subotu od 18.30 duel vodećih timova nemačkog prvenstva: RB Lajpcig - Bajern Minhen. Utorak i sreda tradicionalno su rezervisani za Ligu šampiona, a na redu su prve utakmice četvrtfinala: Siti - Dortmund, Real - Liverpul, Porto - Čelsi i Bajern - PSŽ, s tim da je sreda pojačana i srpskim Večitim derbijem. Crvena zvezda i Partizan igraju 7. aprila od 18 časova.

Dan kasnije su četvrtfinalni okršaji u Ligi Evrope, a izdvajaju se dueli Ajaks - Roma i Dinamo Zagreb - Viljareal. Vikend posle toga stiže španski El Klasiko, kao i susret Totenhema i Mančester junajteda. Potom idu revanši UEFA takmičenja, pa novi prvenstveni derbiji Čelsi - Siti i Napoli - Inter, a za kraj meseca poslastice u vidu polufinala Lige šampiona i Lige Evrope.

Sasvim dovoljno za uživanje uz čitanje Mozzart Sporta...



tagovi

kalendarBundesligaSerija APremijer ligaPrimeraLiga šampionaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara