Brazilske navijačice (©AFP)
Brazilske navijačice (©AFP)

Sport Resife i Novorizontino u borbi za plasman u Seriju A

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.06.24. | 23:06

Meč je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu

U okršaju 12. kola druge divizije brazilskog šampionata noćas od 23:55 po srednjoevropskom vremenu u Areni de Pernambuko, u gradu Sao Lorenso da Mata sastaju prošlogodišnji član elitnog ranga Sport Resife i Novorizontino, klub kome je prethodne sezone za bod izmakao plasman u Seriju A.

Sa prednošću da u ovom kolu igra pred svojim navijačima, ekipa Sporta stiže motivisana da iskoristi prednost domaćeg terena i ponovo pobedi posle mlakog nastupa sredinom protekle nedelje. Od pet mečeva odigranih na Areni Pernambuko u dosadašnjem izdanju Serije B, popularni Leao je zabeležio učinak od četiri pobede i sa samo jednim porazom. Međutim, crveno-crni u prethodna tri meča nisu primili nijedan gol i sada žele da u predstojećem duelu ponove defanzivnu čvrstinu zabeleženu u ovom periodu, sa ciljem da osvoje tri dragocena boda za svoju kampanju.

Izabrane vesti

Pošto je prošao kroz najgoru fazu sezone, Sport Resife se vratio dobrim nastupima u Seriji B. Nedavno su izvojevali dve, istina skromne, pobede protiv Paisandua i Mirasola, oba puta sa rezultatom 1:0. Međutim, posetili su Searu na Areni Kastelao poslednji put kada su izašli na teren i nisu nastavili pobednički niz, završivši nerešenim rezultatom bez golova.

Uprkos tome, Leao ispunjava svoj cilj na početku sezone u drugom po snazi rangu brazilskog fudbala, a to je da ostane među četiri najbolja plasirana tima. Tim argentinskog stručnjaka Marijana Sose, trenutno se nalazi na četvrtom mestu, posle 11. odigranih kola sa ukupno osvojenih 19 bodova, što je rezultat pohoda od šest pobeda i jednim nerešenim rezultatom. Pored toga, zabeležili su I tri poraza od klasičnog rivala Gojasa, Avajia i Ituana. Podsetimo se i da je klub iz Pernambuka jedinih koji je odigrao deset utakmica u sezoni, s obzirom na odloženo kolo protiv CRB-a za koje će uskoro biti obavljen novi termin odigravanja.


23.55: (1,85) Sport Resife (3,30) Novorizontino (4,20)


Na poslednjih pet zvaničnih mečeva u svim takimičenjima, Resife je zabeležio dve pobede, jedan remi i dva poraza, savladavši Mirasol i Paisandu, pored remija sa Searom i poraza od Gojasa i Fortaleze u Kupu Brazila. Igrajući kao domaći tim, Leao je zabeležio nedavni učinak sa sedam pobeda, jednim nerešenim ishodom i dva poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Navijači Novorizontina pre početka ove sezone imali su velika očekivanje od svog kluba u Seriji B. To je zato što je tim imao sjajnu kampanju u prethodnoj sezoni kada su zauzeli peto mesto, prvo ispot crte plasmana u elitni rang, koje im je izmaklo samo za bod u odnosu na Atletiko Gojanijense. Pored toga, početak ove takmičarske godine, takođe je obećavao jer su popularni Tigrovi iz doline po prvi put u svojoj istoriji došli do polufinala saveznog šampionata Paulista, gde su poraženi minimalnim rezultataom od, kasnije će se ispostaviti, šampina Palmeirasa. Ipak, klub tim iz Novo Orizontea je daleko od očekivanog starta u aktuelnom izdanju šampionata.

Posle jedanaest odigranih kola, ekipa Eduarda Baptiste zauzima 11. mesto sa sa 15 osvojenih bodova. U svojoj kampanji ostvarili su četiri pobede, uz tri remija, dok su u četiri navrata bivali poraženi. Bez pobede u poslednja dva kola, Novorizontino je propustio priliku napreduje na tabeli plasmana. U prethodnom kolu, pred svojom publikom protiv Amazonasa, uspeli su da izvuku remi od 1:1, i ako su od 35. minuta golom Sebastijana Enioa bili u rezultatskom deficitu. Tokom celog meča pritiskali su i tražili izjednačenje do kojeg su došli tek u sedmom minutu nadoknade, golom Lukasa Boržesa.

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u ovom takmičenju, zbeležili su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz, pobedivši Botafogo SP i Santos, dok su nerešeno odigrali sa već pomenutim Amazonasom i Bruskeom, pored poraza od Ponte Prete. Kao gost, ekipa Novorizontina zabeležila je nedavni učinak od tri pobede, tri remija i četiri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Pored prednosti igranja kod kuće, Sport ima i tehnički kvalifikovaniji sastav i prolazi kroz bolji trenutak u sezoni, potpuno sposoban da ostvari svoj cilj dodavanjem nova tri boda na svoj konto u želji da što pre povrati status učesnika elitnog ranga brazilskog fudbala. Sa druge strane, pored ogromne želje pre početka sezone da se ponovo istakne kao jedan od kandidata za promociju u najviši rang, Novorizontino sada rizikuje da se olako nađe u onoj grupi timova koja će se botriti za opstanak u Seriji B, jer su bodovno, trenutno bliži zoni ispadanja, nego vrhu tabele.

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

BRAZIL 2 – 12. KOLO

Ponedeljak

23.55: (1,85) Sport Resife (3,30) Novorizontino (4,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2Sport ResifeNovorizontino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara